ÖĞRETMENLERİMİZ MÜSTERİH OLSUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlere ve diğer eğitim çalışanlarına yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceklerini belirterek "Ceza kanunlarında öngörülen cezalar yarı oranında artırılacak." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çocuklara kattıkları bilgi ve değerler bütünüyle ülkenin kalkınma mücadelesinde hayati önemde olan öğretmenleri her türlü olumsuzluktan korumanın, onlara mesleklerini icra edecekleri rahat ve güvenli ortamı sunmanın asli görevleri olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlerin müsterih olması gerektiğini vurgulayarak, "Böylesine önemli bir mesleği ülkemizin her bölgesinde fedakarca yürüten öğretmenlerimize karşı şiddet olaylarına asla sessiz kalmadık, kalmayacağız. Bu vesileyle, İstanbul'da canice yapılan bir saldırı sonucu hayatını kaybeden İbrahim Oktugan öğretmenimize Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine, öğrencilerine ve tüm eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

BAŞKAN KAYA'DAN REKAKATÇİ EVİ SÖZÜ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'yı ziyaret eden Trabzon Hemşehri Dernekleri Platformu hasta yakınları için Trabzon'da Refakatçi Konukevi Projesini hatırlatınca Başkan Kaya "Söz verdik mutlaka yerine getireceğiz" dedi. 31 Mart yerel seçimlerinde Trabzon'da Ortahisar Belediyesini kazanan Ahmet Kaya'ya hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor.  Trabzon Hemşehri Dernekleri Platformu da başkan Ahmet Kaya’ yı makamında ziyaret etti. Bayburtlular Derneği Başkanı Saadettin Okay, Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Mürteza Eroğlu, Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi ve Giresunlular Derneği Başkan Cemil Alparslan'ın bir araya gelerek oluşturdukları Trabzon Hemşehri Dernekleri Platformu komşu illerinden gelen hasta yakınlarının konaklama sorunun çözümü noktasında gündeme taşıdıkları Refakatçi Konukevi Projesini başkan Kaya'ya hatırlattı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya Trabzon'da Hemşehri Derneklerinin bir araya gelerek güç birliği yapmasını mükemmel bir çalışma olduğunu belirterek "Dernek Başkanı ve yönetimleri tebrik ediyorum. Yerel seçim sürecinde söz verdiğimiz ve Trabzon içim büyük bir ihtiyaç olan Refakatçi Konukevi Projesini mutlaka hayata geçireceğiz Hemşehri Dernekleri ile her anlamda uyumlu çalışacağız" dedi. Bayburtlular Derneği Başkanı Saadettin Okay da Trabzon Hemşehri Dernekleri Platformu adına Başkan Kaya'ya teşekkür etti.

Başkan Kaya'dan

BU ÇOCUKLAR HARİKA

Nokta Atış - 08.07.2024 Nokta Atış - 08.07.2024

Araklı Muhittin Öztürk Saffet Çebi İlkokulunun yaş ortalaması 9 olan 80 öğrencisinden oluşan çocuk korosunun anneler günü konseri büyüledi. Araklı protokolünün eksiksiz katıldığı ve 700kisinin izlediği konser sonunda çocuklar ayakta alkışlandı. Türk müziğimizden ilahiler, marşlar, türküler ve şarkılar söyleyen koro Türk kültürünün bir parçası olan Tasavvuf Türk Müziği, Türk Mehter Müziği, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziğini yaşatmaya kararlı.

Bu Çocuklar Hari̇ka

 TPAO'YA 150 PERSONEL ALINACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) 150 personel alınacağını bildirdi. Bayraktar, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Şırnak'ta TPAO bünyesinde görev yapacak 28'i mühendis olmak üzere toplamda 150 personel için alım sürecini İŞKUR üzerinden başlattıklarını kaydetti. Enerjide bağımsızlığa giden yolda nitelikli insan gücünün önemli rolü olduğuna işaret eden Bayraktar, şu bilgileri verdi: "Ülkemizin dört bir yanında yer altı zenginliklerimizi ekonomiye kazandırmak amacıyla faaliyetler yürüten TPAO bünyesinde görev üstlenecek yeni mesai arkadaşları arıyoruz. Petrolün kalbi olarak gördüğümüz Şırnak'ta bizimle yol yürüyecek 28'i mühendis olmak üzere toplamda 150 personel için alım sürecini İŞKUR üzerinden başlattık. Yeni çalışma arkadaşlarımıza şimdiden 'Hayırlı olsun' dileklerimi iletiyorum."

Tpao'ya 150