ŞEHİR ORTAK AKILLA YÖNETİLMELİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyesi Temel Kofoğlu şehrin sorunlarına dair görüşlerini paylaştı. Trabzon şehrinin ortak akılla yönetilmesi gerektiğini belirten Kofoğlu, “Siyasi görüş farklılıklarına bakılmaksızın tüm dinamikleri ile ortak yol bulunarak şehrin sorunlarına öncelik verilmesi gerekiyor. Trabzon’un diğer büyükşehirler göz önüne alınacak olursa yatırım anlamında hak ettiğini aldığını düşünmüyorum. Bunun nedeni çoğu zaman şehri yönetenlerin Ankara’dan şehir adına değil de kendi ikballeri adına taleplerde bulunması olarak görüyorum. 1 Nisan 2024 itibariyle Trabzon Büyükşehir Belediyesini AK Parti, Ortahisar Belediyesini ise CHP kazandı. Bence bu durum Trabzon’un lehine olmuştur. Yetkileri ve nüfus oranları göz önüne alınacak olursa artık bu iki belediye hizmet konusunda ortak payda da buluşup projeleri ile birlikte şehri daha ileriye taşımalıdır.” dedi. Temel Kofoğlu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının da artık kabuğunu kırması gerektiğini belirterek bugüne kadar önemli diyebileceğimiz bir proje ve görüşe imza atamayan TTSO başkan ve yönetiminin şehrine ve üyelerine hizmet etmesi gerektiğini ifade etti. Kofoğlu, Trabzon’un artık taşra hüviyetinden çıkıp gerçek bir büyükşehir olması için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini söyledi.

EĞİTİM SORUNLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Nokta Atış - 07.07.2024 Nokta Atış - 07.07.2024

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Ruhi Türkyılmaz Sanatevi'nde söyleşi düzenlendi. Güncel ve eğitim-öğretim sorunlarının değerlendirildiği söyleşide, bilimsel akademik tutum ve öğretime ilişkin yaklaşımda örnek bir sunum gerçekleştirildi. Katılımcı sayısının azlığına karşın içeriği ve düzeyi oldukça yüksek bir sunum yapan Trabzon Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ertuğrul Sesli, daha sonra sorular ve görüşler için katılımcılara söz verdi. Çarpıcı görüş ve sorulardan sonra, salondaki kimi eğitimcilerin konuya ilişkin güncel ve öncelikli sözleri, dilek ve önerileri dikkat çekiciydi. Özellikle bu tür sunum ve söyleşilerin daha geniş salonlarda, etkin tanıtım ve katılımla yapılmasının önemli olduğu vurgulandı. Gençlerin bilgilenmesi ve aydınlanması, bilim dışı ve “hurafe” kaynaklı yozluktan uzak tutulması için eğitim-öğretimin dibe vurduğu bir dönemde böylesi sunum ve söyleşilerin yaygınlaştırılmasının önemi belirtildi.

ANNELERİMİZİN GÜNÜ BİR GÜNE SIĞMAZ

Büyük Birlik Partisi Trabzon Kadın Kolları Başkanı Özgen Müge Güler, Anneler Günü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Güler açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Annelik Allah’ın kadına bahşettiği, hiç bir metayla karşılığı ödenmeyecek bir duygudur. Dünyadaki hiçbir fedakarlık bir annenin emeğinin karşılığı olamaz. İlk öğretmenimiz, fedakarımız, cefakarımız, emektarımız annelerimizin günü elbette bir güne sığmaz. Dünyayı karnına sığdıran, kadındır çünkü anneler.

Bizler cennet annelerimizin ayakları altındadır diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Annelerimiz saygıyı sevgiyi vefayı fazlasıyla hak ediyorlar. Bizler hem evlat hem de anne olarak bir annenin kıymetini en derinden anlayan evlatlarız. Bu vesileyle başta ahirete intikal eden tüm annelere Allahtan rahmet diliyorum. Tüm Annelerin, Anneler Günü’nü kutluyor ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”