KARİYER GÜNLERİ GENÇLERE FIRSAT OLDU

Nokta Atış - 11.07.2024 Nokta Atış - 11.07.2024

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ortaklığında yürütülen Future Skills Academy projesi kapsamında düzenlenen Yenilikle Geleceğe Sektörel Oryantasyon ve Kariyer Günleri'nde öğrenciler sektör temsilcileri ile yüz yüze görüşme gerçekleştirerek kariyerleri için yeni fırsatlar yakaladı. 15-17 Mayıs tarihlerinde KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Yenilikle Geleceğe Sektörel Oryantasyon ve Kariyer Günlerine çok sayıda öğrenci katıldı. Trabzon ve çevre illerden gelen öğrenciler program kapsamında stant açan ulusal, bölgesel ve yerel sektörün öncüsü firma ve kurumlarla yüz yüze görüşme yaptı. TTSO Future Skills Academy Proje Yürütücüsü Gözde Yılmaz, organizasyona katılım sağlayan öğrencilerin çok sayıda iş görüşmesi yaptığını, aynı şekilde sektör temsilcilerinin de yeni insan kaynakları ile iletişim kurduğunu kaydetti. Dijital dönüşüme yön veren Yenilikle Geleceğe Sektörel Oryantasyon ve Kariyer Günlerine katılan firmalar şöyle sıralandı: Ulak Haberleşme, Bites, Roketsan, Tusaş, Nara XR, Gamıfıcatıon, Beren, Vakıfbank, Türk Telekom, Sıemens, Tisaş, Opuqo, KTÜ TTM, Küçükarslanlar, Hekimoğlu, Giresun Üniversitesi Artırılmış Gerçeklik Merkezi, Karaltın, Cemsan, Mekap, Oyman, Minty Yazılım, 7M Hastanesi, Imperıal Hastanesi, Karadeniz Medical Park Hastanesi, Aksular Otelcilik, İnvite Hotel, KTÜ Koru Tesisleri, Tunalar Otomotiv, Double Tree By Hilton, Mercure Hotel, Mövenpick Hotel, Panagia Hotel MS Travel, Avrasya Danışmanlık, Karadeniz Vip Travel, Trabzon Teknokent, İşkur.

İŞKUR’DAN SANAL İSTİHDAM FUARI

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 23-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında Sanal İstihdam Fuarı düzenleyecek. İş arayanlar ile işverenlerin çevrimiçi ortamda bir araya getirileceği Sanal İstihdam Fuarı iki gün boyunca saat 10.00-17.00 arasında gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde herkesin erişimine açık olacak fuara istihdam oluşturma potansiyeli yüksek olan sektörlerde faaliyet gösteren firmalar katılım sağlayacak. İş arayan ve işverenlere zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan Sanal İstihdam Fuarı'nda iş arayan vatandaşlar, https://sanalistihdamfuari.iskur.gov.tr adresi üzerinden firmalar hakkında bilgi alabilecek ve firma yetkilileri ile güvenli bir şekilde görüşme gerçekleştirebilecek. Konuya ilişkin Trabzon Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Trabzon’da faaliyet gösteren 20 firmanın katılacağı fuara iş arayan tüm vatandaşlarımız belirtilen tarihlerde ücretsiz olarak interaktif katılım sağlayabilecek, firma yetkilileri ile görüşerek özgeçmiş ulaştırabilecek, kendilerine en uygun iş ilanlarına ulaşarak başvuru yapabilecek ve planlanan çevirimiçi seminerlere katılım sağlayabilecektir.” denildi.

KONUT SATIŞLARI DÜŞÜŞE GEÇTİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 yılının konut satışı istatistiklerini yayınladı. Yayınlanan verilere göre Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 2023 yılının ilk 4 ayında 6 bin 966 olan konut satışları 2024 yılının ilk 4 ayında bin 159 adet gerileyerek 5 bin 857’ye düştü. Aynı verilere göre Rize’de 2023’ün ilk 4 ayında 938 olan konut satışları 2024’ün ilk 4 ayında 932 olarak gerçekleşti. Trabzon’da ise 2023 yılının aynı döneminde 3 bin 31 olan konut satışı 2024 yılının ilk 4 ayında 2 bin 429’ye gerilerken, en büyük düşüş bu ilde yaşandı. Giresun’da 2023 yılının ilk 4 ayında toplam konut satışı 2 bin 58 iken 2024 yılının ilk 4 ayında bu sayı bin 659’a geriledi. Gümüşhane’de 2023 yılının ilk 4 ayında 330 olan konut satışı 2024 yılının ilk 4 ayında Gümüşhane’de bir düşerek istikrarını korudu. Artvin’de 2023 yılının ilk 4 ayında 609 olan konut satışları 2024’ün ilk 4 ayında ise 508 oldu.