GENEL MERKEZİN AYAR'A GÜVENİ TAM

MHP Olağan Genel Kurul sonrası oluşan yeni Divan Kurulu Üyelerine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar'a MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ve Genel Merkez’in güveni ve desteği tam. MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve yönetim kurulu üyeleri Ankara'da MHP Genel Merkezi’ne ziyaretler gerçekleştirerek hem MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'ye hem de Divan üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde Trabzon'da iki ilçede belediye başkanlığını yeniden kazanan MHP Trabzon Teşkilatlarının yerel seçimlerde Cumhur İttifakı çatısı altında üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğine kanaat getiren MHP Genel Merkezi ve yeni oluşan Divan Kurulu MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve yönetimini tebrik ettiler. Trabzon'a ayrı bir önem ve hassasiyet gösteren MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli de birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan şu günlerde MHP Trabzon İl ve ilçe teşkilatını başarılı bulduğunu belirterek memnuniyetini dile getirdi.

İZZETBEGOVİÇ ANISINA PANEL

Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde vefatının 21. yıl dönümünde “Bilge Kral: Aliya İzzetbegoviç” konulu panel düzenlendi. Panele Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, Anader yetkilileri, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü ve öğrenciler katıldı. Programda KTÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Öksüz ve Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akdoğan konuşma yaptılar. Aliya İzzetbegoviç panelistler tarafından iki ayrı yönden ele alındı. Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Bosna savaşını ve Avrupa’nın savaş esnasında Bosnalılara uyguladığı zulmü, Alia İzzetbegoviç’in öğrencilik yıllarından savaş zamanına kadar verdiği mücadeleyi anlattı. Özellikle zorla ve çaresizce 14 Aralık 1995 yılında imzalatılan Dayton Anlaşmasının acısını hala yüreğinde yaşadığını anılarında anlattığını söyledi. Prof. Dr. Ali Akdoğan da Aliya İzzetbegoviç’in hayat hikayesini değerlendirirken, “Aslında 20. Yüzyıl siyasi tarihi özeti de yapmış oldu. Çünkü bu tarihin içerisinde doğan, yetişen ve mücadelesini ortaya koyan, sadece siyasi bir kişilik değil, aynı zamanda bir büyük entelektüel olarak  İslam dünyasına da bir kutup yıldızı olarak etki eden, yön gösteren ve özellikle modern dünya içerisinde İslam’ın yerinin ne olacağına dair fikirleri de vardır.” dedi. Programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Plaket takdiminin ardından program sona erdi.

Nokta Atış - 04.05.2024 Nokta Atış - 04.05.2024

İLÇELERDE MÜCADELE TEŞVİK EDİLECEK

Başta fındık olmak üzere tarım ürünlerine büyük zarar veren kahverengi kokarca ile mücadele için üreticileri teşvik etmek amacıyla Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından Trabzon’un 10 ilçesinde toplantılar düzenlenecek. TTB’nin 20 yıldır sürdürdüğü Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında bu yıl kahverengi kokarcayı ön plana alarak fındıkta hastalıkları ve zararlıları ile mücadele için bilgilendirme ve teşvik toplantıları yapılacak. İMECE-2024 adı altında 10 ilçenin kırsal kesiminde yapılacak toplantılara bugün Akçaabat’ın Fındıklı Mahallesi’nden başlanacak. Saat 13.00’da yapılacak ilk toplantıda Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Kenevir Araştırma Enstitüsü öğretim üyesi ve kahverengi kokarca ile mücadelenin bilinen ismi Doç. Dr. Kibar Ak tarafından üreticilere bilgilendirme yapılıp, ilaçlı mücadele anlatılacak. Türkiye Ziraat Odaları Birliği’ne bağlı Ziraat Odaları ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilecek İMECE-2024 toplantılarına katılan üreticilere çekiliş yapılarak ücretsiz kahverengi kokarca ile mücadele ilacı da dağıtılacak. İlaçlamanın yapılmasında kullanılmak üzere TTB tarafından ilçelerdeki Ziraat Odalarına akülü ilaçlama motoru da verilecek. Trabzon’un 10 ilçesinde haftada iki gün olmak üzere (Salı ve Cuma) yapılacak toplantılara Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) de destek sağlıyor. Zararlı ile ilaçlı mücadelenin Mayıs ayının ikinci yarısında ve Temmuz ayı başında yapılması gerekiyor.

Editör: Sonnur Örnek