VATANDAŞLARIMIZIN HAYATINA DOKUNACAĞIZ

Cumhur İttifakı AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, 31 Mart Mahalli İdareler seçimi öncesinde açıkladığı projelerle birlikte övgü topladı. Vatandaşlarla buluşup projelerini anlatmaya devam eden Aydın, “Üretken, adil, erişilebilir, şefkatli, sürdürülebilir, yenilikçi, kalkınmacı, çağdaş, güçlü, kapsayıcı, dinamik, vatansever ve estetik; gerçek belediyecilik ilkelerini hayata geçireceğiz. 31 Mart zaferinin ardından işe koyulacağız ve bütün vatandaşlarımızın hayatına dokunacak işlere imza atacağız.” ifadelerini kullandı.

Nokta Atış - 27.04.2024 Nokta Atış - 27.04.2024

BATMAZ ATEŞ PÜSKÜRDÜ

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, CHP Trabzon Ortahisar 20. sıra meclis üyesi adayı Fikret Ataman hakkında asılsız haberler yapan gazetecilere ateş püskürdü. Başkan Batmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Son birkaç gündür, 20. sıra meclis üyesi adayımız Fikret Ataman ile ilgili tamamen asılsız olarak uydurulan haberleri şiddetle kınıyor, halkı kin ve nefrete sevk edecek böyle söylemlerden bir an önce vazgeçmelerini istiyoruz. Fikret Ataman 24 yıldır Trabzon’da yaşayan, devlet kurumlarından ihale ile iş alan, binlerce dostu olan, diğer siyasi parti mensubu onlarca iş insanı ve çalışanı ile yıllara dair dostlukları olan ekmeğinin peşinde mücadele eden, vatanını, milletini, bayrağını, ezanını, velhasıl bütün kutsal değerlerimize en üst seviyede bağlı ve saygısı olan bir kardeşimizdir. Fikret Ataman’ın bahsedildiği gibi DEM Parti ile ilgili paylaşımlarının olduğu tamamen yalan olup, 10 Ekim 2016 ve 28 Nisan 2017 yıllarında yaptığı terörü lanetleyen paylaşımları mevcuttur. Bahse konu edilen siyasi partiler ile hiçbir zaman bir irtibatı olmamıştır. Haber tamamen seçim sürecine yönelik ‘provokasyon’ amaçlı oluşturulmuş bir haberdir. Ayrıca bu haberi yapan ve yayanların sosyal medya geçmişlerine bakarsak, hepsinin FETÖ terör örgütü izlerini çok rahat bulabilirsiniz. Sadece seçim kaybetme korkusu ile uydurulan bu yalan haberlerin, Fikret Ataman’ın hayatını olumsuz yönde nasıl etkileyeceğini umursamadan, onu halkın nezdinde itibarsızlaştıran, ölüm tehditleri dahi alacak seviye getiren bu zihniyeti de Ortahisar kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Bu haber nedeniyle meclis üyesi adayımız Fikret Ataman başına gelebilecek bütün sorunlardan sorumlu olduğunuzu açıkça belirtiyor, hakkınızda bütün yasal işlemleri başlattığını bilmenizi istiyoruz.”

TEKNOFEST REKOR TAZELEDİ

Geçen yıl 1 milyon yarışmacının katıldığı dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST'e, bu yıl 1 milyon 630 bin yarışmacı başvurdu. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde gerçekleştirilen TEKNOFEST'te, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda söyleşiler ve etkinlikler gibi birçok faaliyet gerçekleştiriliyor. Etkinlik, toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Bu yıl Adana'da gerçekleştirilecek TEKNOFEST 2024'ün teknoloji yarışmalarına, 1 milyon 630 bin yarışmacı ve 788 bin 161 takım başvurdu. Geçen yıl TEKNOFEST'te 1 milyon yarışmacı ve 337 bin 744 takım yarışmıştı. TEKNOFEST'e; 2018'de 2

0 bin yarışmacı ve 4 bin 333 takım, 2019'da 50 bin yarışmacı ve 17 bin 373 takım, 2020'de 100 bin yarışmacı ve 20 bin 197 takım, 2021'de 200 bin yarışmacı ve 44 bin 912 takım, 2022'de ise 600 bin yarışmacı ve 154 bin 34 takım katılmıştı. TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, konuya ilişkin X'teki paylaşımında, “Yine, yeni, yeniden rekor kırdık. 1 milyon 630 bin yarışmacı başvurusu, 788 bin 161 takım başvurusu. Ülkemizin tam bağımsız ve müreffeh yarınları için Milli Teknoloji Hamlesi'nin dev dip dalgası TEKNOFEST 2024 kendi rekorlarını kırmaya geliyor.” ifadesini kullandı. TEKNOFEST, bu yıl 46 ana kategori ve 117 alt kategoride teknoloji yarışmalarına ev sahip sahipliği yapacak.