HER YERDE KARŞINIZA ÇIKABİLİYOR

Trabzon’da 31 Mart seçimleri öncesi yoğun bir çalışma ortamı var. Partilerin başkan adayları şehrin her noktasına hakim. Öyle ki sokağa çıktığınızda bir günde aynı ya da farklı noktalarda başkan adaylarına rastlayabiliyoruz. AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın’ın bu konuda eline su dökülmüyor. Sokakta yürürken her yerde karşınıza çıkabiliyor. Sadece program odaklı değil, spontane gelişen ziyaretler de yapıyor. Tabiri caizse şehirde gidilmedik yer, sıkılmadık el bırakmamanın peşinde. Seçime kısa bir süre kala Başkan Adayı Ergin Aydın, teşkilatlarında desteğiyle rüzgarı arkasına aldı. Diğer taraftan ise arı gibi çalışan CHP Adayı Ahmet Kaya, rakibin yapacağı bir hatayı bekliyor. Ergin Aydın’ın adeta ensesinde. Bu konuda büyük tecrübesi olan Ergin Aydın’ın ipi göğüslemesi bekleniyor.

Nokta Atış - 30.04.2024 Nokta Atış - 30.04.2024

DEZENFORMASYON SORUNU ÇÖZÜLECEK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin koordinasyonluğunda Trabzon İletişim Bölge Müdürlüğü harekete geçti. Dezenformasyona karşı daha az dirençli olan ve sosyal medyaya en fazla maruz kalan gençleri, farklı öğrenme yöntemlerini bir arada kullanarak bilgilendirmek ve toplumun genelinde nasıl daha ‘sorumlu’ medya okuyucusu ve sosyal medya kullanıcısı olunacağı konusunda farkındalık uyandırmak, dijital mecrada dezenformasyonla mücadele etmek amacıyla T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürlüğü, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trabzon Üniversitesi ile iş birliği protokolü Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın katılımıyla imzalandı. Protokol kapsamında İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nde görevli uzmanlar tarafından projeye dahil kurumlardaki eğitim uzmanlarına dezenformasyonla mücadele konulu eğitimler yarın Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi’nde 13.00-18.00 saatleri arası verilecek. Eğitimi tamamlayan eğitmenler aracılığıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı KYK yurtları, gençlik merkezleri, Trabzon Üniversitesi kampüs ve etüt merkezlerinde ve kamu kurumlarında panel, seminer, toplantı vb. etkinlikler düzenlenerek Dezenformasyonla Mücadele konusunda farkındalık oluşturulması hedeflendiği açıklandı.

KAYIT DIŞILIK ÖNLENMELİ

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı ve beraberindeki heyet Vergi Haftası nedeniyle Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, verginin önemine değinerek, “İlgili kurumların ortak çalışması ile kayıt dışılık mutlaka önlenmelidir. Kayıt dışı bir işletme devlete yükümlülüklerini yerine getirmediği gibi çevresindeki işletmelerle de haksız rekabet yaratmaktadır. Turizm sezonunda özellikle bu konuya ağırlık verilmesi, her sektördeki kayıt dışı işletmelerle mücadele edilmesi lazım.” dedi. Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı ise vergi bilincinin toplumun her kesimine kazandırılması gerektiğini vurgulayarak, “Vergi bilincinin ilköğretim seviyesinde çocuklara kazandırılması gerek. Verginin gerek vatandaş sorumluluğu gerekse devlet işlerinin yürütülmesi açısından öneminin gelecek nesiller tarafından da kavranması için çalışmalar yapılmalı.” ifadelerini kullandı. Devlete vergi borcunu ödeyenlere karşı haksız rekabete sebebiyet veren ve devletten vergi kaçırarak yasal suç işleyenlere yönelik mücadelede bir an önce somut adımlar atılmalı ve bu adımlar eğitimle desteklenmelidir.