BAŞKAN KAYA İSTEĞİ GERİ ÇEVİRMEDİ

Nokta Atış - 15.05.2024 Nokta Atış - 15.05.2024

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yaşayan ve EKPSS sınavına girmek için ulaşım sorunu yaşayan Elif Sarıoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya ulaşarak yardım istedi. Başkan Kaya’nın yakından ilgilendiği sorun kısa sürede çözüldü. Çaykara’da yaşayan ve önceki gün yapılan EKPSS sınavına girmek için Trabzon’a gelmesi gereken Elif Sarıoğlu, yaşadığı ulaşım sorununu sosyal medya hesabı üzerinden Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç’e iletmek istedi. Başkan Genç’e ulaşamadığı için Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya ulaşarak yardım isteyen Elif Sarıoğlu, “Ahmet Başkanım, size Çaykara’dan yazıyorum. Ahmet Genç’e yazacaktım bu durumu ama onun mesaj kısmı kapalı olduğu için size yazmak istedim. Ben engelliyim. Pazar günü, EKPSS sınavı var ve belediye otobüsü kalkmıyor. Trabzon şikâyet hattına bildirdim ama bir geri dönüş olmadı. Sizden ricam bu konuda elinizden bir şey gelirse, yardımcı olur musunuz?” şeklinde bir mesaj yazdı. Başkan Kaya, Sağıroğlu’nun mesajına duyarsız kalmadı. Konuyu Büyükşehir yetkililerine ileterek Elif Sağıroğlu’na yardım edilmesini isteyen Başkan Kaya, çözüm bulunmazsa sınava gidebilmesi için araç göndereceğini yazdı. Başkan Kaya daha sonra, sorunun çözülüp çözülmediğini sordu. Sorunun çözüldüğünü ve sınava girdiğini belirten Elif Sarıoğlu, Başkan Kaya’ya yazdığı teşekkür mesajında, “Başkanım yardımınız ve geri dönüşleriniz için çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. Sizi bilmek çok güzel, varlığınız daim olsun. Benim için özel araç gönderdiler, sınava girdim çıktım, her şey için çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. Başkan Kaya ise sorunun çözülmesinden ve sınavın iyi geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bir insanının yüzünü güldürmek ve duasını almaktan daha önemli ne olabilir?” dedi.

4-4

FINDIK ÜRETİCİLERİ KONGRE YAPTI

Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Akyazı Mahallesi’ndeki dernek lokalinde gerçekleştirilen genel kurulun divan başkanlığını Sabri Dilber yaparken katip üyelik görevini ise İsmail Fandaklı ile Kenan Uzun üstlendi. Genel Kurul’da bir konuşma yapan Dernek Başkanı İsmail Albayrak, başarılı bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirterek, örgütlü sendikal çalışmaların da fındık üreticilerine sağlayacağı katkıya dikkatleri çekti. Yaklaşık 15 yıllık bir süre zarfından ancak FİSKOBİRLİK’e 2006 yılında teslim ettikleri ürünlerin paralarını alabildiklerini hatırlatan Başkan İsmail Albayrak, dernek üyelerinden Çiftçi-Sen çatısı altında örgütlenmelerini istedi. Genel kurulda yapılan seçimde oluşturulan yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: Suat Bayraktar, İsmail Albayrak, Tufan Biçici, Adil Şahin, Haydar Ekşi, Ömer Şenpınar, Osman Koç (Asıl üye), Hasan Kocaman, Enver Solak, Bilal Kapucu, Süleyman Çınar, Süleyman Reis, Yusuf Samancı, Temel Örgün (Yedek). Yönetim kurulu ilk toplantısında görev dağılımını yapacak.

UÇAK BİLETLERİNDE TAVAN FİYATA ZAM

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılından itibaren uygulanan uçak bileti tavan fiyatına yüzde 30 yapıldı. Yurt içi uçuşlarda tavan fiyat 3 bin 250 TL’ye yükseldi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ilk olarak 2013 yılında iç hatlarda başlatılan tavan fiyata yeni zam yapıldı. Yeni uygulamayla birlikte uçağın yüzde 85’lik bölümü için tavan fiyat bin 650 TL’den 2 bin TL’ye, geri kalan yüzde 15’lik bölümü için 2 bin 500 TL’den 3 bin 250 TL’ye yükseltildi. Kararın ardından iç hatlarda bilet satan firmalar gerekli düzenlemeleri yaparak zammı fiyatlarına yansıttı. Geçen yıl alınan karar ile uçağın koltuk kapasitesinin yüzde 85’ine kadar olan bölümü için bilet fiyatı en fazla bin 650 TL, geri kalan yüzde 15 oranındaki bölüm içinse 2 bin 500 TL olarak belirlenmişti.

Editör: Sonnur Örnek