Trabzonspor, şampiyonluk yolunda en önemli galibiyetlerinden birini daha Konyaspor karşısında aldı. Ligde ki en yakın rakibini, maç içerisinde hiç sıkılmadan, strese girmeden, taraftarını hiç üzmeden, panik yapmadan yenmesini bildi.

Konyaspor karşılaşmasında da görüldü ki devre arası yapılan transferler de ne kadar çok nokta transferi yapılabilirse takımlara o denli artı güç kazandırıyor. Edin Visca transferi işte böyle nokta transferlerden biri oldu. Son maçlarda attığı gollerle oyun içerisinde takımını rahatlattı adeta Trabzonspor adına rakip takımların kilidini açtı. Trabzonspor  1-0 öne geçtikten sonra oyunu rölantiye aldı diyebiliriz. Kendi yarı sahasında paslaşmalar yaparak, Konyaspor’u üzerine çekerek kontra ataklarla Konyaspor yarı sahasında  gol aradı. İkinci yarı Nwakeme’nin  olağanüstü direnci ile yapmış olduğu asist ile gelen gol Trabzonspor’u adeta şampiyonluk kupasının bir kulpundan tutturdu.

Ligin bitmesine 13 maç kala Trabzonspor’un alacağı üst üste 7-8 galibiyet Trabzonspor’a erkenden şampiyonluğa getirecek. Şampiyonluk geldi, geliyor rahatlıkla diyebiliriz. Trabzonspor şampiyonluğa inanmış ve her hafta da bu inancını saha içi sonuçları ile pekiştiriyor. Yaklaşık 35 yıldır ligimizi takip ediyorum bu kadar ezici farklarla erkenden şampiyonluğa ulaşabilen bir takım görmemiştim. Bu sene göreceğiz gibi…