Başkan Bilgin, Santa Harabelerini hizmetin aksamaması için Turizm Bakanlığı’nın konuya el atması, tarihi dokunun korunarak restore edilmesi ve turizme kazandırılması lazım.” dedi

Emeklilikte yeni düzenleme: A'dan Z'ye her şey değişiyor Emeklilikte yeni düzenleme: A'dan Z'ye her şey değişiyor

Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, gazetemizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Bilgin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Özverili bir şekilde çalışmamız, samimi ve içten olmamız, seçmenimizin bizi o anlamda sahiplenmesi, vatandaşın içinden gelen bir kişi olmamız seçilmemdeki ağırlıklı etkenlerden. Yüzde 51,46 oranında kazanmış olmamızı çalışmalarımızın neticesine bağlıyorum. Oransal bakmadık hiçbir zaman, aslında hepsine taliptik ama bu kadar oldu.”

ÇOK GEÇ KALINMIŞ

“Santa Harabeleriyle alakalı en büyük problem ulaşım. Gümüşhane’nin il sınırlarından itibaren Taşköprü Yaylası’na doğru yolda bozulmalar olmuş. Aslında 5 yıl önce bir önceki İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla o yol yapılmıştı. Onun akabinde o bölgede çalışma yapan HES inşaatı oldu. O epey bir güzergâhı bozdu. Onun akabinde 1,5 yıl önce içme suyu çalışması gerçekleştirdi Trabzon Büyükşehir Belediyesi. Onun vermiş olduğu hasar var. Hala giderilmedi. Üst yapı çalışması yapılmadı. Aslında 5 yıl önce yol çok iyiydi. Altyapısı belki yapılmamıştı ama en azından betonu dökülmüştü ve rahat bir şekilde gidip gelebiliyordu insanlar. Gümüşhane Valisi ile görüştük. Şimdi oraya yapılacak çalışmanın bir kısmını Gümüşhane Valiliğinin, bir kısmını da yani 4 kilometrelik bir kısmını Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gerekiyor. Her ne kadar sınırlar Gümüşhane il sınırları içerisinde olsa da sonuçta TİSKİ yolu bozduğu için haliyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gerekiyor. Diğer kısmı da Gümüşhane Valiliği yüklenici HES firmasına yaptıracak ya da kendisi yapacak. Sezon başlamadan Valimizi ziyaret edip sorunları gidermek istedik. Santa Harabelerini hizmetin aksamaması için farklı bir statüye kazandırmak lazım. Ve oradaki tarihi dokunun, değerlerin restore edilmesi için bir çalışma lazım, turizme kazandırılması lazım. Uzungöl’e gittiğinizde tarihi doku yok ancak Santa Harabelerinde kalıntılar var, yaşanmışlıklar var, tarihi binalar var. Santa’yı turizme kazandırmak konusunda çok geç kalınmış. Öte yandan sahilden Santa Harabeleri’nden yaklaşık 10 kilometre yukarıdaki taş köprü yaylasına kadar 30 tane tarihi köprü var. Başka bir havzada, başka bir vadide böyle bir sayı yok. Bunlardan bir kısmı restore edilmiş bir kısmı yıkılmış bir kısmı da yıkılmaya yüz tutmuş. Orası ayrı bir hazine aslında değerlendirmek lazım. Biz de onun uğraşını veriyoruz.

KISA SÜRE SONRA HAYATA GEÇECEK

“Sahille alakalı birçok projemiz var. Aslında çok büyük, uçuk projeler değiller ama olması gereken projeler. Arsin’in insanıyla sahilini iç içe getirmek zorundayız. Madde bağımlıları geç saatlerde tehlike arz ediyorlar ama birçok noktasında çeşitli faaliyetler gösterirsek, canlandırırsak bunu da önlemiş oluruz. Gençlere yönelik gençlik merkezi projemiz var. Gençleri bir şeyle meşgul etmek lazım, onların enerjisini onlara yapacak olduğumuz projelerle almak lazım, başıboş bırakmamak lazım. Başıboş bırakılan bırakın genci her bir yetişkin birey bile kötü yollara başvurabilir. Onların da önünü Gençlik Merkezi Projemizle keseceğiz. Hatta bu projeyle alakalı alt yapı oluşturmaya başladık. Yer tahsisi konusunda çalışma yapıyor arkadaşlarımız. İnşallah kısa süre sonra hayata geçirmiş olacağız.”

ÜRETİP HARCAYACAĞIZ

Seçim vaatleri arasında yer alan Taş Ocağı işletmesi ile ilgili konuşan Bilgin, “İlçemizde daha önce işletilen bir taş ocağı var. Belirli bir süre orada çalışma yapılmış. Daha sonra kapatılmış. Yaklaşık 1 ay önce mühendis arkadaşımız orayla ilgili bir çalışma yürüttü. Oradan alınan numunelerin sonucunda taşın kalitesi beton yapımı için verimli çıktı. Taş ocağındaki hedefimiz şu; duvarlık yapılacak taşların tedariği, kum kırma tesisi kurarak oradan elde edilecek kumu çakılı beton santraline verip karşılığında beton alımı yaparak stabilize yolların bakım ve onarımının, betonlarının atılmasını sağlamak. Bir nevi kendimiz üretip kendimiz sarf edeceğiz, maliyeti düşüreceğiz. Birçok belediyenin gelir imkanı yok, tamamen gelecek olan nüfus bazlı paraya endekslenmiş durumdalar. Bu güne kadar öyle gelinmiş. Ama getiri ve kazanım anlamında bir şeyler yapmak lazım. Bu proje de onlardan bir tanesi yapılacak çok yolumuz var. Beton dökmek zorundayız. Betonu  büyükşehirden ya da bakanlıklardan beklemek çok uzun zaman alıyor. Haliyle süre kaybı olmuş olacak. O noktada bu proje işimizi hızlandıracak.”