Türkiye’de siyaset tıkanınca Kılıçdaroğlu’na “Hadi aday olsana” demeye başladılar. Yoldaş medyanın güzide temsilcileri ise “Kuşa bak kuşa” demekten medya ve gazeteci olmaktan çıktı. 

TBMM’deki vekiller de neredeyse çocuk gibi “Yapamazsın ki yapamazsın ki” diyerek Kılıçdaroğlu’nu gaza getirmeye çalışıyorlar. Medya da selden sonra kaybolan ev eşyaları içinde leğeni arar gibi “Aday olacak mı” diye soruyor. 

Ülkemizde demokrasi, hukuk ve ekonomi sorunu olduğundan mütevellit daha yeni söylediniz reform yapacağız diye… 
Reform yapacağız derken Kılıçdaroğlu’na “Yapamazsın” diyerek çocuklaşmaya başladınız. 

İsterseniz bir yetişkin ve vekil olarak ülkemizin pandemi, ekonomi, demokrasi, hukuk, işsizlik, kadına karşı şiddet, eğitim, beyin göçü, mülteci, özgürlük, Kürt sorunu, kırsal kalkınma, NATO, AB gibi meseleleri ile ilgilenin. Zira yetişkin vekiller olarak göreviniz budur.

Kılıçdaroğlu soruyor, ihale Türkiye’de, firma Türkiye’de, iş Türkiye’de, ihale bedeli dolar, yetmez anlaşmazlık durumunda Londra mahkemeleri neden sorumlu, bu nasıl iş? Siz diyorsunuz ki “Kuşa bak kuşa…”

Vekilleri ve yoldaş medyanın güzide temsilcilerini çok üzecek bir haberim var. Kılıçdaroğlu aday olmayacak, gaza da gelmeyecek.  Sırasıyla olası adaylar Ekrem İmamoğlu, Merak Akşener, Mansur Yavaş. 

Seçim yoksa yani 2023’te olacaksa niye bu kadar adaya taktınız. Anketler değil mi?