Sosyalleşmenin en büyük ayaklarını teşkil eden, yaşam standardına katkı veren özellerimiz vardır. Farkındalığı olan bu özellerimiz, kültür ve sanata gösterdiği büyük katkılar yanında, bulundukları yerleşim yerinde, reklamı açısından önemi daha da özel ve özet olur. Enformasyon hizmetleri ile sosyal yaşamımızın bu en özeli Trabzon Devlet Tiyatrosu'dur.

Tartışma dışı olan bu müstesna kuruluş, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde, devlet tiyatroları genel müdürlüğüne bağlı olarak hizmet icra etmektedir. Pandemi dönemi dolayısıyla, sınırlandırılan faaliyetleri, yeni plan ve programlarla yeniden bizlerle buluşturuldu, faaliyetleri devam etmektedir. Trabzon Devlet Tiyatrosu, başarılı yönetimi ve güçlü oyuncu kadrosuyla Anadolu'ya turneye çıktı ve büyük beğeni toplayarak tekrar Trabzon'daki hizmet alanlarına döndüler.

Yunusla Yürürken adlı oyun ile 15 günde, 6 il ve 10 ilçede izleyicisinin karşısına çıkan Trabzon Devlet Tiyatrosu, 12 bin kişi ile sahnede buluştu. Çok büyük ilgi gören oyun, sahne aldığı her yerde büyük alkış alırken, Trabzon'unda sık adı geçmesi önemli bir tanıtım oluşturdu.

Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun başarılı müdürü, Elvan Saliha Karahasan'ın şahsında sahne alan bütün sanatçıların oyun bitimlerinde dakikalarca ayakta alkışlanması oyuncuları ve izleyicilerin kaynaşmasını sağlayarak önemli bir sosyal etkileşime de önayak oluşturdu.

“Yunus Emre 700 yaşında” anısına gerçekleştirilen oyunda, çok başarılı oyun sergileyen, Trabzon Devlet Tiyatrosu müdürü, oyuncuları ile teknik ekip her yönü ile tam not alırken, yerleşik olarak Trabzon sahnesinde, önceden olduğu gibi bu sezonda da birbirinden güzel oyunlar izleyicileri ile buluşacak.

Evet, sanat ve kültür beşiği Trabzon'un, sanat abidesi Trabzon Devlet Tiyatrosu.

Sağlık dileklerimle.