Tonya'da düzenlenen törene Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Tonya Kaymakamı Muhammet İkis, Vakfıkebir Kaymakamı Haci Arslan Uzan, Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar Şalpazarı Kaymakamı Zekariya Murat Şahan, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Vakfıkebir Bel. Bşk Vekili Özer Aktaş, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Veda Küçük, Büyükliman Gazeteciler Başkanı Aydın Gelleci, daire amirleri ve Büyük Liman Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri katıldı.


“SORUNLARI GÜNDEME TAŞIYORUZ”
Törende açılış konuşmasını yapan Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci, ödül törenine katılan herkese teşekkür ederek. “Her yıl bu etkinlikleri bir ilçede yapmaya gayret gösteriyoruz. Türkiye’de iki ili kapsaması acısından tek cemiyet olma özelliğini taşıyoruz. Giresun’dan üç ilçe, Trabzon’dan beş ilçeyi kapsayan ve faaliyetlerini aktif olarak yürüten bir cemiyetiz. Büyükliman bölgesinin sorunlarını gündeme taşıyıp sorunlara çözüm bulmak noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” dedi.


“ÖDÜL ALAN ARKADAŞLARIMIZI KUTLUYORUM”
Törene katılan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersan Veda Küçük’te, “Merhum gazeteci arkadaşımız Muhammet Taş anısına düzenlenen ödül töreninde bulunmaktan mutluyum. Yarışmada ödül alan arkadaşlarımızı kutluyorum. Meslektaşlarımın da gazeteciler gününü kutluyorum.” şeklinde konuştu.


“CEMİYETİN BÖLGEYE KATKISI BÜYÜK”
10 Ocak Gazeteciler Günü ve Muhammet Taş Yerel Gazeteciler Ödül Töreni’ne ev sahipliği yapan Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: “2006 yılında kurulan Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti, Çarşıbaşı’ndan Görele’ye gazeteci arkadaşları buluşturan bir cemiyettir. Bölgenin problemlerini dile getirmede yol gösterici olan, eksikleri gösteren, iyiliklerin de arkasında duran bir cemiyettir. Bölge ilçelerine katkısı olduğuna inandığım bir cemiyettir.”


“BASIN ÇALIŞANLARINA ÇOK FAZLA İŞ DÜŞÜYOR”
Basının gücüne vurgu yapan Tonya Kaymakamı Muhammet İkis’de “Şu an sosyal medya ve teknoloji gelişti haber artık parmaklarımızın arasında fakat sosyal medya üzerinden algı haberleri de yaratılmaya çalışılıyor. Bu yüzden de okuyucuya doğru haberi ulaştırma noktasında basın çalışanlarını çok fazla iş düştüğüne inanıyorum. Trabzon’da ve Büyükliman bölgemizdeki basın çalışanlarımızın da bu işi en güzel şekilde yaptığına inanamıyorum.”


“ANTİBİYOTİK YAZILARAK TEDAVİ OLMADIK”
Biz antibiyotik yazılarak tedavi olmuş bir nesil değiliz. Bizler muska yazılarak tedavi olmuş bir nesiliz diye konuşmasına başlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, “Gazeteciliğin dünyanın en zor mesleği olduğuna inanıyorum. Akşam televizyon kanallarını açtığımda bir taraf başka bir taraf başka anlatıyor haberi. Bizim bir tarafımızda Şalpazarı bir tarafımızda Tonya olmak gibi bir durum. Ben Şalpazarılıyım ama benim babam Şalpazarılı, annem Tonyalı, Şalpazarı’nın Ağasar Balı var. Tonya’nın da balı ve patatesi var. Biz buralarda doktorlara antibiyotik yazılarak tedavi olmuş insanlar değiliz. Muska yazılarak tedavi olmuş çocuklar olarak buralara geldik. Bizim dönemimizde antibiyotik yoktu muska vardı. Ben buralarda muska yazılmış çocuk olarak geldim. 1953 yıllarında Velvele’nin kamyonuyla beraber yaylalara gidip geliyordum. Şimdiki gibi lüks araçlar yoktu bu yollar yoktu. Yollar beton ve asfalt değildi.
Son birkaç yıl içerisine baktığımızda Tonya 300-400 milyon lira civarında yardım aldı. Bu anlattıklarım Tonya ile sınırlı bir şey değil bu ülkenin dört bir yanında hizmetlerin getirilmesi gibi büyük bir olaydır.” ifadelerini kullandı.


“EN ZOR İŞİ SİZLER YAPIYORSUNUZ”
Büyükliman bölgesinde görev yapan gazetecilerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu belirten Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Özgür, tarafsız, doğru habercilik ülkemizin, bölgemizin, yöremizin, insanımızın gelişmesine, kalkınmasına katkı sağlamaktadır. Şunu ifade etmeliyim ki en zor işi sizler yapıyorsunuz. Özellikle yerelde basın temsilcisi olmak çok zor şartlarda çok büyük fedakarlıklar gerektiren bir iştir. Bunu başarıyorsunuz. Her birinizi tebrik ediyorum. Sizler, basın faaliyetleri ile bu yörenin gelişmesine, kalkınmasında çok ciddi katkılar sağlıyorsunuz. Şunu söylemem gerekir ki Vakfıkebir belki buğdayın merkezi değildir ama ekmeğin ana vatanıdır, Tonya belki en fazla hayvancılığın olduğu yer değildir ama tereyağın marka olduğu yerdir, Çarşıbaşı’nda pamuk yoktur ama keşanın başkentidir. Bugün burada mesleklerinde başarılı çalışmalara imza atarak ödül alan gazetecileri de tebrik ediyorum. Her birine başarılar diliyorum.” diye konuştu.


ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Törende yapılan konuşların ardından Muhammet Taş adına düzenlen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. 
Yarışmada ödül alan ismiler ise şu şekilde: Haber başarı dalında birincilik ödülü Ahmet Bilge, haber ikincilik ödülü Bekir Öztürk, haber üçüncülük ödülü ise Kâmil Yılmaz’a verildi. Haber fotoğrafı dalında Nurettin Kobya, spor fotoğrafı dalında ise Tuncay Hacıfettahoğlu ödül aldı. Mizampaj dalında Ömer Salkı, röportaj dalında da Nurettin Kobya ödüle layık görüldü. Ayrıca, Hikmet Aksoy jüri özel ödülü ise Mustafa Özcan’a verildi. Merhum gazeteci Muhammet Taş adına düzenlenen etkinlikte, Muhammet Taş’ın eşi Pervin Taş’a da gecede hediye verildi.

Editör: Haber Merkezi