Muhammet Balta...

Trabzon ve Türk siyaset sahnesinde 26 yıllık geçmişi olan bir isim...

Balta, Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde dünyaya geldi. Küçük yaşta babasının vefat etmesi üzerine yetim kalan Balta, hayata tutunabilme adına sürekli mücadele içinde oldu. Yokluk ve çaresizlik içinde var olma savaşı verdi. Bütün zorluk ve imkânsızlıklara rağmen bir yandan çalıştı bir yandan da tahsil hayatını sürdürdü. Maden Mühendisi olarak iş dünyasına atıldı. Politikaya atıldığında da ilke ve prensiplerinden hiçbir zaman taviz vermedi. Gelenekçi politikacıların aksine (kendi tabiriyle) “kimseye kolayına söz vermem ama söz verdiysem de mutlaka yerine getiririm” anlayışını kendine düstur edindi. 26 yıl siyasetle uğraşıp arkasında en ufak bir şaibe bırakmayan ender siyasetçilerden biri oldu Muhammet Balta...

Bu yazıyı okurken, Trabzon’un bu kadar sorunu varken nerden çıktı Muhammet Balta diyebilirsiniz? Yazılarımı iyi takip eden okuyucularımız iyi bilir, şahıslara dönük çok fazla konuyu kaleme almam.

Fakat son günlerde Muhammet Balta üzerine bazı kalemşorlar kasti olarak aslı astarı olmayan konularla gitmeye çalışıyor!

Niyetleri, Balta’yı yıpratıp toplum gözünde itibarsızlaştırma. Bunları gören Muhammet Bey gülüp geçse de kendisine yapılmak istenen bu kalemşor linçine bizlerinde söyleyeceği üç beş satır söz vardır elbet. Ben Muhammet Balta’yı Vakfıkebir’de uzun yıllar önce tanırın. Kendisi ilçemizin sevilen güler yüzlü esnaflarından biriydi.

Siyasete de hiçbir zaman kendi istek ve arzusu içinde girmediğini biliyorum. Hepsinden önemlisi inanmadığı hiçbir oluşum ve organizasyonun içinde olmayacağını çok iyi biliyorum. Para, makam ve mevkii hırsı olmadığını, kendisiyle barışık mütevazi bir yaşam sürdürdüğüne her zaman şahitlik edebilirim.

Siyaseti dürüstçe yapmaya çalıştığını biliyorum.

Özellikle Trabzon basının da ve siyasetinde bulunan birkaç rantçı politikacı ve kalemşorun bilinçli olarak gözden düşürme çabalarının beyhude olduğunu ve bu ahlak dışı girişimcilerinde yarın mahcup olacaklarını belirtmek isterim.

Ne yaparsanız yapın Balta’nın dik duruşuna leke düşüremezsiniz. Trabzon’a hizmet etmek için halisane duygularla çalışıp çabalayan birine yapılan bu tür kalkışmalar kimseye fayda sağlamayacağı gibi hedef alınan kişiye de “kaya yelden toz alır” misali etki etmeyecektir.

Bilinsin istedim.