Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Mart ayı toplantıları bugün devam etti. Bileşimi yöneten Başkan Vekili Nusret Onur, meçlisi açarken, “Ortahisar Belediyesi demem lazım. Fakat bu Ortahisar kelimesini hala sindiremedim. Aynı fikirde olan var mı?” Diye sordu.

Bunun üzerine meclisin büyük çoğunluğu aynı fikirde oldukları yönünde ellerini kaldırdı.
İYİ Partili Meclis üyesi Derviş Köz’de, “Oylayalım desek 3 oy çıkar” derken, Onur, “Trabzon Belediyesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi olmaz mı?” Diye sordu.

GÖRÜŞÜLDÜĞÜNDE, SİZDE AK PARTİ GRUBUNDAYDINIZ

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin ise, geçmişte Ortahisar isminin verildiği dönemi hatırlatarak, “ Bu büyükşehir konusu, Trabzon Belediyesinde görüşüldüğü zaman sayın Gümrükçüoğlu’nun döneminde sizde oradaydınız. Ben “2 ilçe olsun” dedim. “Hayır” dediler. Bir de, “Kimse, Of’tan Otahisar’a gelmez. Of’tan Trabzon’a gelir” demiştim. O zaman AK Parti grubu bizi ciddiye almadı. Olsa iyi olurdu” dedi.

Bunun üzerine Onur, “Ben sindiremiyorum kendime. Bir gün bu konuyu açsak.
Sanki Ortahisar Mahallesinin belediyesi gibi geliyor bana” diye konuştu.

MUHTARLIK GİBİ

Bunun üzerine bağımsız üye Davut Çakıroğlu’da, “Muhtarlık gibi başkanım. Sur içinde sıkışmış bir mahalle belediyesi algısı var. Bende çok itiraz ettim. Ortahisar ismi, 320 bin nüfusu temsil algısı oluşturmuyor” dedi.

8 SENE OLDU, ALIŞAMADINIZ MI?

AK Partili Meclis Üyesi Ufuk Hoş’ta,”Aynı fikirdeyiz” derken Başkan Vekili Onur, “Kullanamıyorum burada. Ortahisar Belediyemizin meclisini açıyorum diyemiyorum” dedi.

İYİ Partili Meclis Üyesi Derviş Köz’de, “Başkanım 8 sene oldu. Alışamadınız mı?” Diye sordu.

TÜRKİYE’DE BU SORUNU YAŞAYAN 2 BELEDİYE VAR

Konuyla ilgili son olarak ise AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Yaylalı’da, bu durumun Türkiye’de 2 ilçede yaşandığına dikkat çekti.
Yaylalı, “Türkiye’de 2 belediyede böyle sorun var. Merkezde mahallesi olup, mahallesinin ismi verilen belediye. Bunlardan biri biziz, biri de Aydın  Efeler Belediyesi. Bu iki belediyede aynı sorun var. Sorun Ortahisar’a alışmak değil. Mevcutta mahallenin belediye ismi olarak kullanılması. Bu konuda kamuoyu oluşturmalı. Düzenleme yapılacak. O düzenlemede hem biz hem de Aydın Efeler ile ilgili bir düzenleme oluşturulabilir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi