Dünyaya geldikten sonra başlar mücadelen. Bu hayatta insanların tek gayesi iyi bir gelecek kendilerine sağlamaktır. Kimi doğuştan şanslı olur, kimi ise şanssız. Ama kim olursan ol bu hayatta ortak hedef aynıdır. İyi bir gelecek için bu dünyada savaşırsın. İyi bir geleceğin temelini oluşturan nedir ‘PARA’. Şu anda şahit olduğumuz Orta doğudaki savaş ne için kara para yani ‘PETROL’ için. Her yol maddiyata çıkıyor. Napolyon’un dediği gibi ‘para para para’ Kimine göre elinin kiri, kimine göre hayatın şekli.

Trabzon’da ise hakkı hakkaniyeti gözeterek fabrikayı tüttüren Hekimoğlu gerçeği. Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu alın teriyle kazandığı parayla maddi ve manevi anlamda doyuma ulaştı ama onun savaşı çok farklıydı. Babadan aldığı bayrağı zirveye taşıdı. Kimsenin tavuğuna kış demeden çalıştı didindi çabaladı. İş anlamında hayallerine ulaştı. Ya spor anlamındaki hayalleri. Muhteşem bir tesis inşa etti. Hayallerinden biri buydu peki en büyüğü neydi Hekimoğlu Trabzon FK’yı 1. Lig’e çıkararak Trabzonspor’a yardımcı olmaktı. Ama hep bildiği ama bu kadar ileri gideceğini hiç tahmin etmediği kirli elleri hesaba katmadı.

Bir ADAM’ın hayallerini çaldı kirli düzen. Her ne kadar temiz futbol ruhunu benimseyerek başı dik bir şekilde yola çıksa da başkan Celil Hekimoğlu bir başına bu düzenin karşısında duramadı. Çünkü futbolun sahada oynanıp sonuçlandığı gerçeğini benimsedi. Masa başıyla işi olmadı. İşte Türk futbolu bu gibi zihniyetteki insanlarla kurtulur görüntüsünü verdi ama kirli eller buna müsaade etmedi. Pasta büyüktü. Kırıntılarını bile kimseyle paylaşmayan bir düzene tek başınıza karşı durarak bu savaşı kazanmanız imkansızdı.

Ama o her şeye rağmen kendini bozmadı temiz futbol ruhuyla bir işleri başarmanın peşinden gitti. Ancak Kocaelispor maçında açık söylüyorum Hekimoğlu futbol suikastına uğradı. 1 yıllık emekleri kaşla göz arasında çalınıp gitti. İçindeki futbol aşkına kör bir kurşun sıkıldı. Aslında bu kurşun Trabzon futboluna sıkılmıştır. Ama kimin umurunda. Koskoca Trabzon’da kimin sesi çıktı. Derin bir sessizlik. Zaten hep bu yüzden kaybetmiyor muyuz. Hep susarak birilerinin ekmeğine yağ sürmüyor muyuz. Yine herkes kafasına kuma gönmüş kendi halinde. Canı yanan Hekimoğlu Trabzon FK yönetimi, teknik kadro ve futbolcuları.

Bilmeyenler şunu iyi anlasın ki, bu sular durulur denir; durulmaz. Zamanla yaralar kapanır söylenir; kapanmaz. İşin özeti o ihanet unutulmaz.

Unutturamazlar. O nedenle Celil Hekimoğlu ne kadar kızsa da, kırılsa da, gönül koysa da, isyan etse de yerden göğe kadar haklıdır. Bir takımın hakkı bu kadar göz göre gasp edilirdi. Ulan ne istediniz bu ADAM’dan. Halbu ki o çok şey istemedi. Sadece adaletli olun istedi. Ama nerede? Oyun kurulmuş. Senaryo yazılmış. Figürleri de görevlerini yerine getirmiş. Olan yine Trabzon futboluna olmuş. Kocaelispor’u tebrik edenlere bilmem anlatabildim mi?

İYİ İNSANLAR BİR GÜN KAZANIR
Profesyonel kulüplerde kendi ayakları üzerine durmak çok zordur. Türkiye’de bu konuda sanırım bunu başarıyla yerine getiren birkaç kulüpten biri Hekimoğlu Trabzon FK’dır. Futbolcusuna bir kuruş borcu olmayan bir çok oyuncunun gelmekte tereddüt etmediği kulübün adı Hekimoğlu Trabzon FK’dır. Bu güveni teknik kadro ve oyunculara vermek başarmanın yarısıdır. Ancak siz her ne kadar işinizi düzgün yapsanız da birileri rahatsız olur, iyi giden tekere çomak sokmaya kalkar. Kendisini yıllardır tanırım. Her zaman heyecanla işine soyunurdu, ancak bu sezon çok farklıydı. Açık söylemek gerekirse hiçbir zaman böyle heyecanla iştahlı görmemiştim onu. Gözlerinin içi gülüyor, ışıl ışıl parlıyordu. Ancak MHK tetikçisini gönderdi ve görevi yaptı, Hekimoğlu’nun gözündeki o ışığı söndürdü. Alın sizin olsun liginiz. Ancak unutulmamalı ki iyi insanlar bir gün kazanacak. Tıpkı Celil Hekimoğlu gibi. Siz kaybedeceksiniz... Esamereniz bile okunmayacak.

BENİM İKİ YÜZÜM YOK!
Dikkatimi çekti de sosyal medyada Kocaelispor’un şampiyonluğu için tebrik yarışına girilmiş. Kimse kusura bakmasın ben etmiyorum. Başında kim olursa olsun etmeyeceğim de. Kimseyle ne bir kişisel sorunum var nede düşmanlığım. Ancak alın teri çalınan Hekimoğlu Trabzon FK’nın başkanı Celil Hekimoğlu, yönetimi, teknik kadro ve oyuncularının ciğeri yandığı, Trabzon futboluna darbe vurulduğu yerde benden böyle hareket kimsenin beklemeye hakkı yok. Hekimoğlu Trabzon FK’nın hakkı olan 1. Lig’in Kocaelispor’a nasıl nasip olduğunu onu tebrik edenler Akyazı’daki Yavuz Selim Sahası’nda görmüştür. Nasıl bir takımın elinden final biletinin çalındığına herkes şahitlik etmiştir. Benim iki yüzüm yok. Benim safım belli. Kimse de bunu sorgulamaya kalkmasın.