Trabzon’da Atatürk Alanı’nın Meydan Parkı’nın ardından Cephe ve Zemin Sağlıklaştırma Projeleri devam ediyor. Cephe ve Zemin Sağlıklaştırma Projelerine Uzun Sokak da eklendi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelen maddeye göre Atatürk Alanı’ndan Tabakhane Köprüsü’ne kadar olan kısım ön ve yan cephesi Uzun Sokağa bakan binalarda Cephe Sağlıklaştırması ile Uzun Sokak’ın tabanında değişiklik, yenileme, çevre tanzimi ve özel aydınlatma yapılacak. 

Yüzde 50’sini belediye, yüzde 50’sini ise mülk sahiplerinin karşılayacağı proje ile ilgili konuşan Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “Aslında projenin görselini görsek çok iyi olacak. Yapılan şeyler milletin, devletin hepimizin parası. Projeler bu Meclis’te de görüşülsün. Burada harmanlansın, ondan sonra proje hayata geçirilsin.  Bu projeleri yarışma usulü yapın. Proje kendini göstersin ve kalıcı olsun” dedi. 

Meclisi yöneten Başkan Vekili Atilla Ataman, “Yapılacak olan yerin projesini en yakın zamanda Meclis’e sunulmasını ben de talep ediyorum. Proje şu aşamada ev ev, sokak, hangi evin ne olacağı şeklinde hazırlanıyor. Meydan’da gördüğünüz Cephe Sağlıklaştırma Projesin’in aynısı. İmarın hazırladığı iş olmaktan çıkıyor, çeşitli kurul ve kurullarında izni alınıyor” diye konuştu. Madde, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. 

Editör: Haber Merkezi