Turizm, hiç kuşkusuz ülkelerin tanıtımında öncü rolü oynar.

Bu amaç ile birliktelikler sağlanır, kaynaşma olur.

Batı toplumlarında, turizm için yüzlerce müze açılışına destek verilirken, ülkemizde yani Türkiye'de bu oran yok denecek kadar azdır.

Hatta, Avrupa Birliği uyum yasalarında, tüzüğünde çok madde sıralanırken iki maddeye çok öncelik verilmektedir.

Bunlardan ilki, sosyal etkinlik alanında tiyatro ilk sırayı alırken müze oluşumu kendi alanında ilk ikinci sıradadır.

Müzecilik tarihi Türkiye'de,1904 yıllarında şekil alırken, Cumhuriyet’in ilanından sonra ivme kazanmıştır.

Geçmişi derinlere inen Türk tarihinde, müzeciliğin önemini kavramak, bu yönde gerekenleri yapmak gerekmektedir.

Bu ölçü ile birlikte, ilgili bakanlık olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni bir çalışma başlatmalı, ismi de Türkiye'de milli müzecilik olmalıdır.

Süratle gelişen teknolojiye yenik düşen her objenin bir bakıma müze konumunda olduğu düşüncesiyle, bu materyallerin mutlaka imha edilmeden sisteme dahil edilerek saklanması gerekmektedir.

Kendi adıma,1970 yılı itibariyle, Basın yayın gazetecilik alanında hususiyette dahil olmamla, bu tarihten bugüne yüzlerce müze konumunda materyalleri muhafaza etmekteyim.

Geçmişin izlerini yansıtan, makineler ile basın yayın hizmetinde kullanılan malzemeleri geleceğe taşımak için daha düzeyde oluşumu sağlamak düşüncesindeyim.

Yaklaşık elli iki yıldır, envantere dahil ettiğim malzemelerin bir kısmı 1916 ve 1960 yılları arasındaki makine ve materyal olduğundan, geçmişten günümüze ne varsa elde edilenler ile birlikte muhafaza etmekteyim.

Evet, toplumların yaşam oluşumunda, gelecek için her şey bir anlamda önceki kullanılan malzemeler olduğu için, evinizde ve işyerinizde ne varsa bunların muhafaza altına alınmasında fayda var.

Bu muhafaza bir anlamda sosyal yaşamın bize aktardığı bilgileri tazelemek olduğu kadar, geçmiş ile gelecek buluşmasına öncü rolü oynayacaktır.

Dolayısıyla, tüm bunları içine dahil eden, turizm olduğuna göre, turizmin bir ayağı da bu alanda işlev sağlamaktır.

Türkiye'de turizm artı müzecilik bir büyük vizyondur.