Fenerbahçe ile anlaşmaya vardığı iddiaları ortaya atılan tecrübeli kalecinin transferi son anda iptal olmuştu. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, yaptığı açıklamada Uğurcan’ın Türkiye içinden bir takıma transferine kesinlikle izin verilmeyeceğini vurgulamıştı.

Başkan Doğan’dan Net Mesaj: “20 Bile Verse Göndermeyeceğim”

Başkan Ertuğrul Doğan, Uğurcan Çakır ile ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda şunları söylemişti:

VİSCA SEZONU KAPATTI MI ?
VİSCA SEZONU KAPATTI MI ?
İçeriği Görüntüle

“Ben konuşmalarımda gayet açık ve net konuşan biriyim. Uğurcan Çakır bizim kaptanımız, en değerli oyuncularımızdan birisi. Trabzonlu ve Trabzonsporlu bir kardeşimiz. Ben daha önce defalarca üzerine basarak bazı şeyler söyledim. Bizim Uğurcan Çakır'ı satmak gibi bir düşüncemiz yok. Kendisine daha önce defalarca söylediğim gibi yurt dışından bir teklif gelirse, kendisini ve Trabzonspor'u mutlu ederse izin verebileceğimizi söyledik. Hayır olmadı. Uğurcan Çakır, bir Avrupa hayalinin olduğunu ve yurt dışından bazı takımlarla görüştüğünü iletti. Ben de kendisine yardımcı olacağımızın sözünü verdim. Türkiye'den hiçbir takımdan Uğurcan Çakır için teklif almadık. Defalarca söyledim. Fenerbahçe 20 milyon euro bile verse bile Uğurcan Çakır'ı satmayacağım! Uğurcan gitmek istese bile vermeyeceğim."

Monaco Yeniden Devrede

Daha önce de Uğurcan ile ilgilenen Fransız kulübü Monaco’nun, transfer için yeniden harekete geçtiği öğrenildi. Galatasaray ile de ismi anılan milli kalecinin Avrupa hayali bu kez gerçekleşebilir.

15 Milyon Euro Hazır

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, kaleci transferinde Ter Stegen ve Milinkovic-Savic gibi isimlerde sonuç alamayan Monaco, rotasını tekrar Uğurcan Çakır’a çevirdi. Fransız temsilcisi, milli file bekçisi için 15 milyon euro ödemeye hazır.

Kaleci sorununu kısa sürede çözmek isteyen Monaco’nun, bu hafta içerisinde Trabzonspor’a resmî teklif yapması bekleniyor. Yönetim, geçmişte eski başkan Ahmet Ağaoğlu döneminde, Abdülkadir Ömür’ün Manchester City’ye olası transferinde yaşanan (22 milyon euro teklif reddedilmişti) sıkıntının tekrarını yaşamak istemiyor.