Karadeniz insanı olarak kişisel özelliğimiz sabırsız olmamızdır. Günlük olaylarda bile fazla beklemeden, ertelemeden bir an önce sonucu görmek isteriz. Sabırsızlıkla şampiyonluğu garantilemek isterken, Karagümrük maçı ile ne yazık ki yine olmadı! Abdullah hocamız maç öncesinde kadroyu açıklarken Nwakaeme’yi yedek bırakarak herkesi şaşırttı. Onun yerine Djaniny hamlesini yaptı. Bu hamleyi Karagümrük’ün sağ kanattan gelen işlevselliğini kapatmak için yapmıştı. Maçın başlarında Hüseyin’in sakatlanmasıyla Yusuf Erdoğan tercihi yine bizleri şaşırttı. Bu hamle ile birlikte Denswill stoper, Yusuf solbek oldu. İlk yarıda liderden beklenen üretkenliğin gerçekleşmemesinin nedeni oyuncuların oyundan fazlaca kopuk olmasıydı.

Dorukhan’ın orta alanda mücadeleci gücü kritik yerlerde muhteşem gövde gösterisi sunarken, onun çok fazla yorulup yalnız kalmasına sebep oldu. Hamsik’in etkili pasları hücumdaki oyuncular tarafından değerlendirilemedi. Karagümrük genelde hızlı kontra ile gol kovalarken kazanılan serbest vuruşta Biglia’nın golü ile öne geçince, her şeyi baştan sorgulamak zorunda kaldık. Abdullah Hoca ikinci yarıda Cornelius ve Yusuf’u değiştirerek yerlerine Nwakaeme ve Abdülkadir Ömür’ü aldı. Takım böylece canlanmaya başladı. Fırtına yoğun baskının verdiği gayretle çabalarken bir o kadar da değerlendiremediği pozisyonlar oldu ki biz futbolseverler hop oturup hop kalktık. Hamsik’in etkili uzun pası sonucu Visca-Denswill-Hugo A.Ş ortaklaşa yapımı gol ile Fırtına daha da coştu. Karagümrük yine bu dakikalarda kontralarıyla bizim defanstaki boşluklarımızı şükür ki iyi değerlendiremedi.

Bu kadar yoğun baskının sonucunda telaşsız, daha dengeli ve motivasyonu yüksek olmamız gerekirdi fakat yine 1 puana razı olduk. Abdullah Hocamız gerçekten bizim her şeyimiz. Bu seviye ile bugünlere gelebilmemizde onun emeğinin gerçekten çok katkısı var. Fakat yine eleştirilecek bazı konular ön plana çıktı. Nwakeme’yi dinlendirip Djaniny’nin savunma hücum koordinasyonundan fayda sağlamak istedi. Bu hamlesi maalesef tutmadı. Nwakaeme ilk 11’ de herzaman olmalı. Takımımızda solbek yetersizliği net olarak ön plana çıktı. Seneye transferde sol bek kesinlikle ihtiyaç. İkinci yarıda çok fazla orta çekerek kaleye inmek zorunda kaldık. Cornelius bu oyunda oyundan çıkmamalıydı diye düşünüyorum. Bunlara rağmen kaldı 5 hafta. Zaten şampiyonuz fakat motivasyonu artırıp ertelemeyi bir kenara bırakarak işi bitirmemiz lazım. Maçın Adamı: Hugo, Nwakaeme