Kafkas, takımın mevcut durumu, transfer çalışmaları ve bazı oyuncuların geleceği hakkında bilgiler verdi.
“Elimizde çok iyi bir kadro var”
Transfer sürecine ocak ayında başladıklarını belirten Kafkas, şu ifadeleri kullandı:
"Transfer çalışmalarına ocak ayında başladıklarını ve ilk etapta 4 oyuncu transfer ettiklerini hatırlatan Kafkas, 'Sezon sonunda da 3 oyuncu transfer ettik. Şimdi orta sahaya iki transfer yapacağız. Bugün itibarıyla da önemli görüşmeler yaptık. Devam ediyoruz. Şartlar oluşmak üzere. Birkaç gün içerisinde iki orta saha ve hocanın istediği transferleri oluşturacağız. Hiçbir yabancı oyuncu Türkiye'ye koşarak gelmiyor. Bunun birçok parametresi var. Ama Trabzonspor, büyük bir kulüp. Biz gelmeyenin kaybı olduğunu düşünüyoruz. Elimizde çok iyi bir kadro var. Kısa sürede bu konuda bir gelişme elde edeceğimizi düşünüyorum' diye konuştu."
“Saul Niguez 3-4 alternatiften birisiydi”
Zeyyat Kafkas, gündemdeki Saul Niguez transferine dair de açıklamalarda bulundu:
"Buraya gelmemesi onun için üzücü. Moral bozukluğu bizde olmadı. Çünkü o bir alternatifti. Oyuncu Trabzon’a gelmeyi istedi. Ama son anda transfer olmayı istemediğini söyledi. 3-4 alternatiften birisiydi. Bence burada kaybeden kendisidir."
Enis Destan Transferinde Son Aşama
Enis Destan ile ilgili gelişmelerin olduğunu belirten Kafkas, transferin çok yakında tamamlanabileceğini belirtti:
"1-2 gün içinde transferi gerçekleşecek. 3-4 oyuncumuza teklif var. Bunları değerlendiriyoruz. Gençlere teklif var. Gidip oynamalarını önemsiyoruz. Hepsini değerlendiriyoruz. Hocamızla birlikte karar vereceğiz."
“Uğurcan bu takımın kaptanı”
Uğurcan Çakır hakkında çıkan iddialara da yanıt veren Kafkas, şu ifadeleri kullandı:
"Uğurcan bu takımın kaptanı. 2028 yılına kadar sözleşmesi olan bir oyuncuyu nereye uzatalım? İstese yine uzatırız. Bu bir konu değil. Gündem yapılmak için uğraşılıyor."