Belediyemiz kararı ile 65 yaş üzeri kişilere bedava sınırsız seyahat ikramı verildi. Bu yaşa gelmiş insanlarımıza karşı resmi makamlarımızca verilmiş güzel bir jest. İlk bakışta da iyi gibi gözüküyor. Fakat şehirlerin nüfus kesafetini düşündüğünüzde ve bu kesim insanlarımızın hiçbir mesuliyet duygusu taşımamasından dolayı bazı aksaklıklar oluyor. Bendeniz de yaşım itibarı ile bu kartlardan taşımış olmam rağmen olur olmaz zaman ve yerlerde belediye otobüslerini işgal etmem. Bazı vatandaşlarımız bu ikramı ise istismar edercesine zamansız ve yersiz kullanmaktalar.

Mesela ben derim ki belediye otobüslerinin vatandaşın işe gidip-gelme saatleri içerisinde dolulukları malum. Fakat bizim bu bedava kart sahibi dostlarımız da sanki memur veya görevli imiş gibi otobüslere bu saatlerde binip gidip-gelmektedir. Şimdi belediyemize düşen görev şudur.

Madem bu saatlerde aşırı yoğunluk oluyor siz de şoförlerle bir istişare yapın sabah ve akşam saatlerinde ikişer seferi ücretli yapın, mesela 8-9 arası sabah ve 16.30-17.30 arası akşam otobüsleri ücretli olsun. Be birader yani sen emeklisin, işin yok gücün yok sırf lâf ola gezeceksin bari o saatlerde giden ve gelen çalışanların bu saatlerde izdihamda kalmalarına sebep olma.

Öyle değil mi yani? Bu konuyu belediye yetkililerinin biraz düşünmesini öneririm. Ha bu ara virüs meselesi yüzünden otobüslerde müşteri olmayabilir amma sakin kafa ile düşünüp gelecek günlerde bunu bir karar bağlayıp otobüslerde birer yazı ile ilan edebilirsiniz. Yani bedava diye zırt pırt istismar etmenin de alemi yok değil mi yani?

GELELİM BİZİM DOLMUŞ MİNİBÜSLERE
Benim bildiğim kadar minibüsçülerimiz bu işte sınıfta kaldılar. Her zaman söyleriz minibüs şoförleri ve sahipleri müşterilerine ne müşteri velinimet gözü ile baktılar ne de saygı duydular. Arabaların berbatlığını her zaman dile getirdik.

Bugünlerin sıkıntıları da malum. Peki bizim şoförler odamızın bu konuda faaliyeti veya bir hassasiyeti oldu mu? Yok, onların olmadı ise belediyelerimizin muhtemel bir yaptırımı var mı?

Hadi onları da geçtik acaba Emniyet Müdürlüğümüz trafik şubesinin bu konuda bir faaliyeti olamaz mı? Ne bileyim dile getirdik işte. O ki iyi kötü bu memlekette insanlarımızın şikâyetlerine muhatap olan bir vatandaş bulunduk.