Bu maç Trabzonspor için de BJK içinde gerçekte hayati önemi haiz bir maçtır. Şenol hoca’nın varlığı ise ayrı bir faktör. Trabzonspor bundan önce GS ve FB yi yenerek İstanbul derbilerini kazan ı r k e n BJK’ye kaybedip bu fiyakasını bozdurmamalıdır. Fakat nasıl?

Bence her ne kadar BJK kendi sahsında bu maçı oynayacaksa da Trabzonspor’un kontrataklarda zaafını bildiği için büyük ihtimalle Trabzonspor’u kendi sahasına çekip golü kontrataktan arayacağını tahmin ediyorum. Tahminimden ile mantık ve geçen maçların verileri bu sisitemin uygulanması gereğini gösteriyor.

İşte bu ihtimali düşünerek Ünal hoca da BJK’nin bu tuzağına düşmemesi için gerekli tedbiri almalıdır. Zira BJK’den yiyeceği ilk golden sonra kendisini toparlaması zor olacaktır. Peki Trabzonspor nasıl galibiyete ulaşacak?

Hah bu da maçın ikinci bilinmezi. Esasen bilinmesi gereken konusudur. İşte Trabzonspor da yine BJK’yi rakip sahada oynamanın mantığına istinaden önce savunma ağırlıklı oyun gösterip sonra oda kontrataktan golü arayacaktır. BJK’de tek alınması tedbir Querasmanın ters pasları ve ortalarıdır.

GELELİM TRABZONSPOR’UN BORÇLARINA
Son olarak Tolunay KAFKAS’ın mahkeme kararı ile alacağı 6 milyon TL’nin hikâyesine. Yani bir yönetim veya son iki yönetimin bu kulübe attırdığı kazıkları hayal bile etmek mümkün değil.

Be adamlar bir hoca veya futbolcu ile sazsız sözsüz anlaşmasız notersiz sen tek başına nasıl görevi fesih edersin. Hiç mi hukuk bilginiz yok. Hiç mi bir kulüp çalışmasından haberiniz yok. Ha şimdi de kalkmışlar “Tolunay bir delikanlılık yapsın parayı almasın(!)” Yok canım, nasıl olacak adam bu kadar hak ettiği parayı Trabzonspor’a bağışlasın. Sen olsan bağışlarmısın?

Geçin bu işi. Hah, ben diyorum ki vardır bu işte bir hayır. Nedir derseniz? Umarım Şubat ayında transfer lüksüne boğulmazlar. Zira yeni bir borç rakamını bu kulüp kaldıramaz. Bu ekiple bu sezon bal gibi çıkarır hem de en az ilk dörtte bile kalabilir. Burada önemli olan bütçenin toparlanmasıdır. Bu bahane ile de belki zorunlu şartların zorlaması ile alt yapıda geçen ekibin yetiştirdiği ve şimdi hazır bekleyen oyunculardan belki iki tane daha kazanırız diye düşünüyorum.

Artık “Batan gemiye yük yüklenmez” tekerlemesini unutmamak gerekir.