TARIM KONUSUNDA İŞLER KÖTÜ
Eskiden beri şekerpancarı tarlalarının elbette kotası var idi. Herkes istediği yerde istediği kadar ekemez di bu bir planlama işi idi fakat fabrikaların neden üst üste kapatıldığı meselesinin halka iyi anlatılması gerekirdi. O zaman da sanki hükümet dışarıdaki NBŞ üreticilerini koruyup Türk müstahsili ezmeye çalışıyor gibi bir hava yaratılıyor. Demek ki hükümet bu konuda gerekli bilgilendirmeyi yapmıyor.
O zaman meydan olumsuz eleştirmenlere kalıyor. İş bununla bitmiyor. Ya bir zamanlar ABD nin baskısı ile yasaklanan Kenevir ekiminde Türkiye’nin karşı karşıya bırakıldığı mağduriyet anlaşıldı. Anlaşıldı amma yapılan tüm anons ve açıklamalara rağmen yine bu yasak delinemedi. Yani bizim arzu ettiğimiz tam bağımsızlık konusunda gerekli adımların atılması da beklemeye alındı. O zaman ne oluyor sizi eleştiren mercilere konuşma ve eleştiri kapılarını açık bırakıyorsunuz. Madem gereğini yapamayacaktınız ölmüş olan bu konuyu neden kendiniz dirilttiniz. Diriltti iseniz gereğini de yapın o zaman.
YA BALIKÇILIK KONUSU
Sıkıntı sadece karada mı? Hayır vurdum duymazlığın bizi üzdüğü diğer konu da denizlerimizde sürüp gidiyor. Sözüm ona balık avcılığında bir ölçü getiriyorsunuz yalandan yere sahil muhafaza veya Tarım bakanlığı “Dostlar alışverişte görsün” kavlince bir iki motora yanaşıp ceza keser bunu da TV lerde ve gazetelerde haber yaptırıp “Bakın beni iş gördüm” demeye getirir. Be birader yani hiç mi tebdili kıyafet yapıp çarşı Pazar gezmezsiniz. Çıkın odanızdan korkmayın zaten kimse sizin yüzünüz gördüğü yok ki tanısın. Bakın pazarlarda satılan balıklara. Geçen gün balık satan gence yaklaştım “Yeğenim şu sattığın balıkların resmini çekeyim” dedim satıcı beni tanıdı “Çek abi çek, sanki biz bu balığı satmaya razımıyız?” demesin mi? Ey sayın Valimiz, ey Tarım il müdürümüz, ya sahil güvenliğimiz şu resme bakınız benim içim kan ağlıyor. Bir kasa balıkta inanın 2 kg yenecek balık yok. Mezgit desen zaten parmak kadar ayıkla geriye bir şey kalmıyor. Bakın Barbunun ve Kraçanın boyutlarını görün. Karalarımız bitti denizlerin de bitmesi akşamlık sabahlıktır. Aldığınız maaşı acaba helal ediyormusunuz?
YA TRABZON BŞB MİZ?
Ya BŞB miz mi dedim? O na da herzaman yaz yaz ama icraat sıfır.
Ne olur bir gün de eski kadınlar pazarında ve cıvarda  gezinin, resme bakın Fasulye, kuru üzüm, Kayısı vs zairenin üzeri açık üzerine tükürük buharı, egzos dumanı ve yerden kalkan tozlar konuyor. Bunların üzerlerini şeffaf bir örtü ile kapattırmaya da mı gücünüz yetmiyor. Halkın sağlığını ben mi düşüneceğim?