Siyasetin fenomeni MHP ortada henüz seçim gibi bir ortam olmamasına rağmen mahalle mahalle sempatizanlarının ve taraftarının nabzını yoklamak, onları sürekli faal ve aktif tutmak için geceleri dahi çalışmaktadır.

18 Ocak Cumartesi günü Ortahisar’da bir toplantı düzenleyen Ortahisar İlçe Başkanı  Murat Gedikli, gerek yönetim kurulu elemanlarını ve de gerekse belde halkını bir lokalde toplayarak sohbet şeklinde hem vatandaşın şikâyetlerini dinledi. Hem de sürekli olarak faal kalmaları için ne yapılması gereği konusunda onlarla istişarede bulundu.

Vatandaşların Başkan Gedikli’ye aktarımlarının başında ailelerin işsizlik sorunu baş konuyu teşkil etti. Elbette insanların bu konuda şikâyetleri geçim sıkıntılarının ana kaynağı idi. Gedikli; hiç şüphesiz, ülkücülük sevdasının her türlü yokluğun da üzerinde olduğu, imkânların olması veya olmaması bu sevdanın asla üzerinde olamayacağı fakat vatandaşın şikâyetinin bertaraf edilmesi içinde gerekli makamlarla istişare edileceğini ifade etti. Son derece samimi bir ortamda sürdürülen toplantıdan sonra bu denli faaliyetlerin sık sık sürdürülmesi vatandaş ile irtibatın kesilmemesi, ayrıca ülkücülük şiarının her an sıcak ve aktif tutulması ifade edildi.

Bendeniz de bu toplantıda bulunduğum sırada insanların partisine ve davalarına ne denli bağlı olduklarını ülkücülük ideolojisinin her şeyin üzerinde olduğunu insanların tavır ve ifadeleri ile anladım. Elbette bu toprakların emperyalizmin şeytani iştahına yem edilmemesi için vatan sevgisinin her türlü sevda ve menfaatin üzerinde olması gerekir. Çünkü ne kadar imkân ve servet sahibi de olsanız vatansız bir aile ortamının asla mutlu olamayacağı aşikârdır. Burada bir vatandaşın “MHP acaba AKP iktidarının altında mı kalıyor?” gibi endişesini gündeme taşıdığında Başkan Gedikli bu soruya cevaben “MHP’nin vatanın bekasının tehlikede olduğu bir anda asla kendi şahsi çıkarını düşünmeden her şeyi ile devletin yanında olduğunu.” beyan etmesi ile partinin ve ülkücülüğün şahısların değil ancak vatan sevdasının yanında olduğunu, gereğinde hükümete balans ayarı verdiğini anlatarak bu yolun sevdalılarının yüreğine su serpmiştir. 

MHP’nin bugünün kritik şartları altında ülkesinin ve devletinin yanında olduğunu görmek elbette bizlerin de ileriye daha umutla bakmamıza vesile olmuştur. Gönül isterdiki ülkemizin çok kritik merhalelerden geçtiği şu günlerde tüm muhalefet partilerinin de memleket menfaatinin kesiştiği noktalarda keşke birlik ve beraberlik içerisinde tenakuzlara düşmeden destek olması gönüllerin arzusudur. 

Ne yazık ki zaman zaman içteki siyasi ayrışmalarımızın, yabancı güçlerin ve vatan topraklarımız üzerinde bölücü ve yıkıcı emelleri olanların adeta gözlerini parlatıp umutlarını yeşertmektedir. İşte MHP bugünkü tutumu ile bu emperyalist iştahların önünde bir kale gibi durduğunu mevcut tutumu ile sergilemektedir.

Şüphesiz bugün ülkemizin üç ayrı yerde adeta terörle mücadele adı altında savaştığını bilmekte bunun yanında gönül bağımız olan ve ülkemizin de gelecekteki menfaatlerini ihtiva eden bazı yabancı topraklarda bulunup ora yönetimine destek vermek amacı ile asker yollamak ve bunları beslemek belli bir maliyet istediğini de bilmekte bu maliyetin de halkımıza bazı sıkıntılara mal olduğunun da bilincinde olmakla birlikte AKP hükümetinin tüm bu sıkıntılara rağmen bir an evvel içi piyasa ve işsizlik konusuna eğilmesini ivedilikle beklemekteyiz.