Dün gazetemizde okuyoruz bakıyoruz falanca futbolcu epeydir kadro dışı. Sonra, güya affedilmiş. Doğru ise tabii. Fakat devamına bakınca ne olduğu anlaşılıyor. Bu bey’e 900.000 Eura ile fit olması istenmiş. Yanlış değilse rakam zamanında arkadaşımıza 1.900.000 Euro karşılığı sözleşme yapmışlar. Tabii ben bu rakamı 6 (Altı) ile çarpıp ortaya koymadım birileri çıkar bana resmen küfür ederdedim.

Galiba bu 900.000 Euro ile fit olmuşlar. Bakın şu meret USD de değil yani.

Bu ne demektir.

1-Oğlum sen bu para etmezsin gel bu bizim rakama fit ol.

2- Bu para bizi aşar ya bizim teklifi kabul et veya orada çöplükte bekle, molozun çıksın. Çıksın ama, bu herif parayı FİFA kuralları gereği evde yan gelir yatar, çoluk çocukla idmana çıkar parayı da alır. Dedim ya, bir de 6 (ALTI) ile çarpın da bakın. Ben sordum bir iki iş adamı arkadaşa.

Fabrikasında 100 işçi çalışıyor. Bu para sana bir yılda kalır mı? Gülmekten ağzındaki kahve telveleri suratıma yapışıyordu. Bir kambura yattım, telve yağmurundan öyle sıyrıldım.

Ha, şimdi gelelim işin diğer cihet-i asliyesine. Be birader yani, bunca kelepir para olur mu? Avrupa veriyormuş. E git orda oyna. Yok...

Türkiye’de oynarım. Niye. Niye? E gözünü sevdiğim, bu ülke adeta futbolcu cenneti.

Vergi yok, beyanname yok, yanında işçi çalıştırmaz KDV si yok, kirası yok.

Var da enayi kulüplerden çıkar da. Araba? Onu da almasa da olur kulüpler sanki araba cenneti.

Futbolcunun, iskeleti çıkmış danışman(!) ların, hocaların(!) altına, vs. kiralar en yüksek meblağdan, kiralık arabalar da idarecilerin akrabalarından(!). Oh yavrum oh.

Sonra? Sonrası şu.

Bir milyon kişiden 61 TL kampanya. Oldu mu? Olmadı tabii, birkaçı verir sonra fiyasko, mesele ortada.

Haaa, ben şimdi soruyorum. “Arkadaş bunca parayı veriyorsunuz, tabii paranın rakamı üzerinden bir sürü şaibeler de var ya” bunun karşılığı var mı? Yok.

Geçen dedik ya “Edirne’den geri dön” Peki piyasada son günlerde moda oldu Domates, Patlıcan, Soğan spekülasyonu var ya. Siz gelin bu profesyonel futbolda alınan bu korkunç rezil paraların vergilerini hesap edin bakın kaç bin TIR silah pardon Patates eder.

Tabii bulmuşlar Dünya’nın kolayını sözüm ona vergiler güya kulüplere ait, kulüpler de bakanın, başbakanın, millet vekillerinin himayesinde ya sonra vergi dairesi elemanları kulübü teftiş değil ziyaret bile edemezler.

Yine alevera dalevera vatandaş nöbete. Ya, işte böyle. Şimdi garibim Aras Perekli bunları yazdı ya, olur kötü bizim futbolcularımız da bir gol atsın kaçırdığı önemli değil herkesin şakşağını alır.

Eski futbolcular sakın vahlanmasın onların itibarı var bunların selamı dahi yok.

Ha unutmadan, “Vergiler”? Onlar da “Ceb ellezine”. Hayırlı Cumalarınız olsun.