1- BEŞİRLİ’DE MENDİREK OLUR MU?
Trabzon’da amatör balıkçılarımızın denizle arası kesildi. Bidayette Trabzonspor M. Ali Yılmaz Tesisleri önünde yapılan güya liman balıkçılıkla hiç alakası olmayan akşamcıların, keyif zadelerin elinde adeta sayfiye yerine dönüştü. Geçimini balıkçılıkla sağlayanlar dahi kayıklarını çekecek yer bulamıyor. Beşirli taraflarında sahil kayalıklarına bakarsanız insanlarımız ellerinde oltaları bin bir zahmetle güya tatil günlerinin zevkini çıkarmaya çalışıyor. Diyoruz ki Beşirli sahillerinde müsait bir yere bir mendirek ve küçük bir çekek yapılsa hem amatör balıkçıların hizmetine sunulmuş olur hem de bu alanlardaki dolgu alanlarının erozyon tehlikesine karşı korunmuş olur. Bu insanların her durumda bu ülkenin kahrını çekmeye mahkum edilmesi mi gerekir.
Biraz da halkın zevkini düşünsek… Ne dersiniz?

2-AKSA’NIN HENDEKLERİ
Adamlar doğal gaz getiriyoruz diye habire zaten bozuk ve beş para etmez Trabzon sokaklarını sanki hendek muharebelerine hazırlanıyormuş gibi köstebek yuvasına çevirdiler. Artık ne arabalarımızda hal kaldı ne insanlarda. Arabalar hafta geçmiyor ki sanayi çarşılarını doldurmasın. Ne ön takımları kaldı ne amortisörleri. Ya ayağını bacağını düşüp kıranlar! Haddi hesabı yok.
Ha benden vatandaşa uyarı. Bu hendekler sebebi ile kaza geçirenler derhal Aksa’yı tazminat için mahkemeye versin. Oradan birisi çıkıp ta bana “E, be birader yani doğalgaz gelmesin mi, bu borular havadan mı geçecek?” derseniz. O zaman ben de derim ki “Elbette gelecek, tabii borular havadan geçmeyecek fakat boruları döşediğinizde derhal üzerlerini adam gibi kapatıp asfaltını veya güzergâhı insanlar kullanacak durumda acilen iade edin. Milleti yok yerine koymayın. Evet, kazazedeler, arabaları bu sebepten kazaya uğrayanlar, rapor alın, tutanak tutturun derhal tazminat davası açın. Açın ki bundan böyle AKSA da insanları insan yerine koymayı öğrensin.

3-KAVAK MEYDANIMIZI GERİ VERİN
Ey Trabzon’un yöneticileri, halkı artık yok yerine koymaktan vaz geçin. Milletin tepesi bu fırsatçılar yüzünden atmaya başladı. İyi be, bu güne kadar bizi yok(!) yerine koydunuz yetsin artık. Avni Aker ve Yavuz Selim alanlarını rant alanı yapmayın. Bu millet sonra bir gün toplanıp oraları darmadağın eder, demedi demeyin. Ha, bir de artık o “orman lojmanları” ucubesini de oradan kaldırın halk kendilerine ait olan alanları artık geri istiyor. Ne o ya, şehrin ortasında adeta aristokrat ikametgâhları. Acilen kaldırın ki halk ta “Bu yöneticiler bizi artık adam yerine koyuyor.” diyebilsin.  Eğer ille de gerekiyorsa lojmanları bir orman alanına taşıyın nasılsa altlarında servisler var.