Trabzonspor Pazar günü net bir skorla 4-1 kazandığı Rizespor maçı ile puan tablosunda bir anda ikinciliğe oturdu. Geriye doğru uzandığımızda bu yükselişin tek mimarı olan Ünal KARAMAN’a bundan önceki maçlarda yapılan haksız eleştiri ve yakıştırmaları hatırladıkça üzülmüyor bilakis kıs kıs gülüyorum. Bu millet “Trabzon’da herkes futboldan anlar” dendi diye iş bu kadar da pazara da düşmedi ha. Bu milletin çoğunu yolun kenarına çek “Birader sen cumhurbaşkanı olsan bu devleti nasıl idare edersin?” diye sor, bak hiç kimse sana “Abi estağfirullah, biz kim cumhurbaşkanı yerine kaim olmak kim?” demez. Hemen bazı mülahaza ileri sürer kendini Cumhurbaşkanı yerine ikame eder. Şimdi bu milletin çoğu değil de hepsi “Biz de bu futbolu anlarız” diyerek eski bir tabirimi tekrar tırnak içerisine alarak aktarayım “Adamlar tereddütsüz Şenol Güneş’e, Sadi Tekelioğlu’na, A.Suat Özyazıcı’ya şimdi de Ünal Karaman’a ön direk, arka direk, 3. Bölge 5. Bölge vs akıl vermekten de sıkılmazlar” diyeyim. Ha, biz te sezon başında, Ünal’ın işlerinin kötü gittiği günden beri “Durun yahu sabredin Ünal GS, FB, BJK ve F.Terim beslemelerinden geri değil süper lig onlara kaldı durun bir tane de bizim evladımız olsun” dediğimiz zaman,  duymadık söz almadığımız tenkit kalmamıştı. Hatta bana “Seni gidi partizaaan…cı(!)” diyen bile oldu. Yani artık siz anlayın. Demek ki dün Ünal’a saldıranlar onu yetersiz bulanlar ne var ki bu gün yere göğe sığdıramıyorlar.

Yok işte…o da yanlış. Ona da tedbirli yaklaşın, bir de şu “şampiyonluk” hasreti ifadelerini de zırt-pır gündem yapmayın. Bekleyin, elbette iyi olacak. Bakın gol yollarındaki rahatlık yavaşça yerine otururken kalede ve savunmada da takım giderek yerleşiyor. Bu işler dünden bu güne meyve vermez. Sabırla ve zamanla. Ünal’ın bu meslekte nesi noksandı? Hiç, ama hiç çeneniz durmadı(Darılmayın da)  İtidallı, mutedil ve dengeli. Ünal bu takıma lâzım, bu takımda ileride muhtemel zayiatlarda da yanında durarak ona destek verin, sabredin bu arkadaşımız bu ili ve bu takımı en az sizin kadar seviyor. Üstelik başarılı olmak için herkesten çok kendisini bizim onu sevdiğimizden çok seviyor.Sahada ortaya konulan oyunun ne denli giderek oturduğu gözüküyor. Eser ortada müessiri de burada. Bu takımın sahada duruşu, sahayı dolduruşu, oyunda ki birliktelik ve arkadaşlık havası gün geçtikçe daha ileri gidiyor. Daha da iyi olacak. Sakın her önüne geleni devirecek gibi bakmayın. Hiç hesapta olmayan mağlubiyetler bu lig kalitesinde mümkündür. Ona göre de tedbirli olun hemen parlamayın.

Bazı sakatlıklar ve kayıplar ikinci dönemde yaşanabilir. Mesela bir Onazi’nin talihsiz sakatlığı elbette Trabzonspor için büyük kayıp olacak. Fakat bunun da telafisi mümkündür. Bir de şu transfer ataklarından da vaz geçip yönetimi zorlamayın. Hem bütçeyi hem de oyuncuları tedirgin edersiniz. Ancak gelecek yıl yaşlı kadro revize olması gereğine binaen nokta transfer veya takviye olur.