Bu başlığı sezon sonuna kadar ve gelecek sezon için attım. Herkes kaderini kendisi belirleyecekken son sekiz haftada kaybedilen puanların yarısını Trabzonspor’un şuan ki puanına ekleyince, lig sıralamasında ikinci basamağa geliyor.

Geçmiş, gelecek değildir. Kalan maçlardaki oyuncuların görüntüleri gelecek sezonun planlaması için belirleyici olacaktır. Trabzonspor formasını gelecek sezonlarda giymek isteyenler kendilerini ona göre göstereceklerdir. 

Trabzonspor’da kiralık oyuncular, Benik Afobe, Lewis Baker ve Marlon. Sözleşmesi bitecek oyuncular ise Hosseini ve Kamil Ahmet. Bir yıl sonra kontratı bitecek olanlar da Ekuban, Nwakaeme, Yusuf Sarı, Abdülkadir Ömür, Edgar, Erce… Bu isimleri yazmamdaki sebep gelecek yazımda kimin kalması, kimlerin gitmesi gerekir onları da sizlerle paylaşmaktır. Ligleri ve Trabzonspor’u yakından takip eden ve yılların vermiş olduğu tecrübe, bilgi, birikim ve bir Karadeniz insanı olarak Trabzonspor’a kimlerin fayda getirip, getirmeyeceği ile ilgilidir. 

Trabzonspor’un yeni sezonda eksik mevkilerini de bir dahaki yazımda yine paylaşacağım. Bazı mevkilere isim de vereceğim. Trabzonspor gençve yetenekli oyunculara sahip, mevcut kadroda kalacak oyunculara da küçük dokunuşlarla, mevcut kadronun zenginleşmesiyle, büyük bir gelecek inşa edilebilir, benim görüşüm bu yöndedir.

Trabzonspor yönetimi, teknik kadrosu bu işleri yaparken akıllı, sabırlı ve özgüvenli olmalıdır. Aldıkları kararların arkasında dimdik durmalıdırlar.

Trabzonspor, Avcı hocayla savunma anlayışını belirli oranda düzeltti. Hala üstüne koymalıdırlar. Bunu bu sezon için söylüyorum. 

Trabzonspor’da oyun iyi, skorlar istenilen şekilde değil. Trabzonspor her maçını kazanmak için oynamalıdır. Yeni sezon için transfer çalışmalarına şimdiden başlanmalıdır. Mevkiler belirlenmelidir. Son haftalarda puan kayıpları çoğaldı.

Trabzonspor gibi bir takıma Avcı hoca ve ekibine bu puan kayıpları yakışmıyor. 

Trabzonspor’da son üç haftaya kaybedilen altı puan zirve yarışında, Şampiyonlar Ligi yarışında büyük yara vermiştir. Son maçlarda sakatlıklar, hastalıklar ve cezalardan dolayı da takım sahaya eksik çıktığında hatırlatmak isterim. 

Trabzonspor kadro zenginliği olmalıdır. İki oyuncunun olmayışı, takımı etkilememelidir. 

Trabzonspor son sekiz lig maçında iki galibiyet alırken on dört puan kaybetti. Şimdi zorlu maç programı başlıyor. Hatayspor, Galatasaray, Karagümrük, Göztepe maçlarında en iyi puanlar toplamak zorundadır. Üstlerden kopmamak için, bay haftasının ardından Antalyaspor, Konyaspor, Gençlerbirliği maçlarında da alacağı en iyi puanları alıp, seneye Avrupa kupalarında da mücadele etmelidir. Bunlarda akıllı, sabırlı, özgüvenli olarak yapılır. Ben Avcı hoca ve ekibine çok inananlardanım.

Trabzonspor katıldığı her kategoride hep üstleri düşünür, yaşar. Bir dahaki yazımda görüşmek üzere. 

Hayat cesurlara torpil geçer.