İnsanların yaşantısında bu kelimenin önemli yeri vardır. Bir nesnenin veya bir insanın devrilmeden durma hali, birbirini ortadan kaldıran güçlerin sonucu olan durma hali, zihinsel ve duygusal uyum, istikrar, takım içindeki sevgi, saygı, birliktelik, beraberlik, takımdaşlıktır.

Trabzonspor kulübünde de futbol takımında bu sezon bu kelimeye çok dikkat edilmelidir. Ben yıllardır futbolun içinde olan biri olarak, artık Trabzonspor’un şampiyonluk yolunda yolunun açık olacağına inanan insanlardan biriyim. Çünkü Trabzonspor’un başında deneyimli bir teknik adam ve teknik kadrosu var. Futbol takımı içinde kalan oyuncular ve transferlerle birlikte çok iyi bir ekip oluşturuluyor.

Trabzonspor’da benim tek endişem bu sene takım içinde kalan otuz yaş üstü oyuncular ve yeni yapılan dört transferin de otuz yaş üstü oluşu…Türkiye şartlarında ligin ilerleyen haftalarında zorlanırsa ne olacağıdır. Çünkü Türkiye’de iklim şartları çok farklılıklar gösterir. Ligde oynanacak otuz sekiz maç, Avrupa ve Türkiye kupası maçları ve milli takımlarda oynayacak oyuncuları da hesaba kattığımızda sezonun yaşlı oyunculardan dolayı zorlu geçeceği düşüncesindeyim. Onun için başlığı ‘Denge’ olarak belirledim. Bu şartlardan ve organizasyondan sorumlu olanlar tabi ki bunları düşünmüşlerdir.

Trabzonspor’da yapılan transferleri eleştirmem. Baktığımız zaman alınan oyuncular daha önceki takımlarında ve futbolculuk yaşantılarında kendilerini ispatlamış kişilerdir. Gervinho, Peres, Hamsik ve Koita isimleri isabetli transferler, bir de bu transferlerin erken yapılması oyuncuların kafalarının rahat olması, teknik ekibin elini daha da güçlendiriyor diye düşünüyorum.

Trabzonspor’da gönderilen ve gidecek oyuncuların erken belirlenmesi bugünden itibaren yapılacak yine nokta transferlerle beraber dengeli bir takım kurulacağı görüşündeyim.

Trabzonspor problemsiz bir şekilde 28 Haziran’da top başı yapması artık ligi en iyi şekilde tanışan Avcı hoca ve ekibiyle birlikte 2021-2022 futbol sezonunun en önemli şampiyonluk adaylarından birisi olduğunun göstergesidir.

Trabzonspor’a bu aşamada yapılacak transferler ise Uğurcan’ın takımdaki durumuna göre bir kaleci, bir stoper, bir sol bek, orta sahaya hücuma dönük bir kenar oyuncusu bir de pivot santrafor gerekli diye düşünüyorum. Bu transferlerde yapılınca yeni sezonda görünüş itibariyle taraftarlara da tribünler açıldığında geriye yalnız ve yalnız futbol takımının ekip olarak sahada göstereceği futbol ve arka arkaya gelecek galibiyetlerle, her kulvarda başarılardır.