Trabzon’da Arsin Cumhuriyet İlkokulu’nun anasınıfı öğretmeni Hatice Ayas ve öğrencileri, “Benimle Paylaşır Mısın?” ve “Her Güne Bir Ritim” projelerindeki çalışmalarına devam ediyor. 

MEB’in de desteklediği eTwinning platformunda bir araya gelen öğretmenler kuruculuğunu Ankara Mamak Naşide Halil Gelendost İlkokulu öğretmenlerinden Banu Final ve İnkılap İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sevda Çıngıl’ın yaptığı, Türkiye’nin 8 ilinden öğretmenin, Azerbaycan ve Romanya’dan da okulların yer aldığı, “Benimle Paylaşır Mısın?” Projesi Ocak Ayı’ndan itibaren devam ediyor. Trabzon Arsin Cumhuriyet İlkokulu anasınıfı öğretmeni Ayas, projede çocuğun karşılık beklemeden paylaşma gibi bir manevi değeri kazanmasının hedeflendiğini belirtti.

BİRLİKTE ÇALIŞMA FIRSATI
Ayas, “Çocukların proje ile 21’nci yüzyıl beceri gelişimlerini destekleme, zor bir süreç yaşadığımız günlerde çocukların farklı yaşam ve öğrenme ortamları kazanmalarını sağlama, web 2.0 araçları tanıma ve kullanma, farklı şehir ülke ve okullardan çocuklarla birlikte çalışma fırsatına sahip olma, deneyim ve çalışmalarını paylaşma imkanı yaşadık.” diye konuştu.

HER GÜNE BİR RİTİM!
Ayas ve öğrencileri aynı zamanda “Her Güne Bir Ritim” (A Rhythm Everyday ) Projesi’nde de çalışmalarına devam ediyor. MEB’in de desteklediği eTwinning Platformunda bir araya gelen Kuruculuğunu Özge Abdikoğlu Horoz (28 Şubat İlkokulu Of ) ve Emine Barış’ın (Çay İlkokulu Rize)yaptığı Türkiye’den farklı illerin ve Avrupa’dan 2 ortağın bulunduğu okullar ile projede çalışmalar sürüyor.

HAYAL GÜÇLERİ ARTIYOR
Ayas projede; öğrencilerin müzik ve ritim becerilerini destekleyerek yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini artırmayı, beden koordinasyonunu sağlamayı, dikkat, konsantrasyon ve matematik becerilerini geliştirmeyi, bireysel ve grup halinde hareket etmelerini ve estetik duygularını geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek vücut perküsyon çalışmalarını gerçekleştirmek için farklı faaliyetler yapıldığını ve yapılacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi