Ordu Büyükşehir Belediyesi Eskipazar Mevkii Çevre Yolu‘nun hemen kenarında yeni hayata geçirdiği otobüs terminali, geçmişten bu tarafa gündem de olan otogar projesi ile kısa süre önce açılarak hizmet vermeye başladı. 

Şehir içi ve şehirler arası taşımacılığa hizmet verecek otogarın şehir merkezinden kaldırılması ile şehir trafik yoğunluğunu rahatlatacak. 

Modern teknoloji kullanılarak hizmete açılan terminalin turizmde ve son yıllardaki artan yolcu trafiğini de önemli ölçüde rahatlık sağlaması bekleniyor. 

26 adet peron, 9 adet midibüs park alanı, 98 adet ilçe ve köy minibüsleri yanında park alanı, 11 araçlık ticari taksi parkı, 50 araçlık misafir otoparkı ve terminal binası içerisinde 20 adet firma odasından oluşuyor. 

Altınordu Şehirler Arası Otobüs Terminali çağdaş teknoloji kullanarak terminal tavanına yerleştirilen standardı yüksek güneş panelleri ile saatlik 320 KWP elektrik üreterek kendi enerjisini kendi üretecek ve kendi kendine yeten bir bina olarak hiz-mete verecek.

Geçmişte şehir merkezindeki otogarın araç giriş-çıkışlarında büyük sıkıntıların yaşandığı ayrıca şehiri trafiğinde yoğunluk oluşması büyük sıkıntılar yaratmıştı. 

Şimdilerde ise eski otogarın sahasının kullanılacağı alanın ne yapılacağı konusunda tartışma başladı.  

Ordu Mimarlar Odası Başkanı, mahalleli ve mahhalle muhtarı yeşil alan hatta te-matik park yapılmasının istiyorlar, bence de çok haklılar. 

Artık nerede bir boş yeşil alan görülse orada bir ranta dayalı beton yapılara teslim oluyor. Ordulu iş insanı şehir plancısı ve mimar Levent Karlıbel ise eski otogar alanın sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler beyin seçim vaatleri arasında bu alanın yeşil olarak kalması için vaadi olduğunu açıklamış, bizce de yerinde ve akıllı bir düşünce olur.