Geçmişin geleceğin değildir. Olumsuzluğu bahane etmeyeceksin, olumsuzluğa rağmen çalışacaksın, başaracaksın. Kin nefret öfke çok zararlı duygulardır. İnsanlara bulunduğunuz topluluklara zarar verirsiniz. Karar aklın durması halidir. Karar verdiniz mi, akıl düşünmeyi, dolayısıyla gelişmeyi durdurur.

Gerçek manevi savaşçı, yaşama sürekli yeniden, yeniden ve yeniden başlar. Gerçek her zaman zafere ulaşır. Yenilgi işe yaramayan çarelere yapışıp kalmaktan gelir. Gerçek güç asla güç arayışında olmaz.

Yazımın başından bu satırlara kadar felsefi cümleler yazdım. Akıllı insanlar bu satırlardan çok kendilerine dersler çıkarırlar.

Gerçekler insanlara gittikleri yolun, doğru veyahut yanlış olduğunu gösterirler ve yüzlerine çarpılırlar.

Trabzonspor takımı son iki sezonda diğer takımlarında yanlışlarından dolayı eklenince, Trabzonspor’a artı olarak yaradı. Bu bölümlerde iyi yönetilen takım hem yönetimin hem de teknik kadronun bütünleşmeleri, oyuncu gruplarıyla iletişimin üst seviyede oluşu, taraftarlar ve yerel medyayla bütünleşince Trabzonspor, Avrupa kupasında, ligde ve kupada iyi gitti. Her kesimi memnun etti.

Yaşam bir yarış değil, bir yolculuktur. Bu yolculukta gerçeklerle yaşamak ve gerçeklerden ders almak, dersler çıkarmakta insanları ileriye, daha ileriye götürür.

Bu sezon başına baktığımızda transferlerin bilinçli yapılmadığını görmekteyim. Giden oyuncular gelen oyuncularda bana göre yanlışlar var. Sörloth, Sosa, Novak, Ndiaye ve Da Costa gibi oyuncularla devre arası oturulup konuşulsaydı Trabzonspor hala transfer çıkmazında olmazdı. Görülüyor ki scout ekibi bu sene iyi çalışmamış ya da iyi çalıştırılmamış. Geçen senelere, sezonlara göre, teknik ekip seçiminde de yanlış oluşu bunlara eklenince teknik ekibin her maç oyunda bir sistem denemesi de bunlara eklenince Trabzonspor şuana kadar hiç de iyi bir çizgi çizemediği görülmüştür.

Trabzonspor bu sezon hiç yaşanmadığı kadar sakatlıklar da yaşıyor. Bunun nedenleri niçinleri araştırılmalıdır.

Trabzonspor’un gerçekleri çoğalıyor. Kırmızı kartlar, sarı kartlar, sakatlıklar artıyor. Trabzonspor yavaş yavaş hedeften uzaklaşıyor. Tabi ki bunda hakem hatalarının da payı var. Sürekli de hakemlere yüklenmek olursa teknik ekip ve futbolcular zeytinyağı gibi suyun üstüne çıkarlar.

Ligde oynanan dört maç var, kaybedilen puan yedi, alınan puan ise beş. Bir galibiyet iki beraberlik ve bir yenilgiyle atılan gol beş yenilen gol beş. Bu matematiksel sayılarla Trabzonspor’un iyi yolda olmadığının göstergesidir. Gerçekler bunu söylüyor, yazıyor.

Transferin son gününde bile transfer yapıldı. Bu da şunu gösteriyor. Bir programın olmayışını, büyük bir camia, büyük bir takım bu şekilde yönetilmez. Ligde şuanda onikinci sırada olan bir Trabzonspor var. Dikkat!!! Hesap sorarlar, hatalar var diyor takımı yönetenler. Niye hata yapıyorsunuz, bile bile yapıyorsanız o zaman hataları düzeltme yoluna gidin bir an önce.

Trabzonspor büyük bir camiadır. Gerçekleri görün ve takımı ona göre yönetiniz. Bir an önce toplanınız, moraliniz bozuksa güzel şeyler düşünün. Camiaya zarar vermeyiniz. Ne yaşanmış olursa olsun her şeyi belirleyecek olan yaşamın kalan kısmıdır.