Öncelikle hazırlık kampı boyunca takımımızda sakatlık olmadığı için sevinelim. Gönderilmesi düşünülen  oyuncuların da kampta olmaması güzel alkışlayalım.

Dönelim 2.etap Avusturya hazırlık kampındaki maçlara.

İki maçta da farklı kadrolar deneyen Avcı takımımızdaki eksikleri görmüştür de biz ne gördük onu  belirtelim:

Top kazanma, adam adama pres noktasında istenileni veremedik. Topun bizde kalması hususunda çok bocaladık. Mevkilerin futbol topunun olduğu bölgeye yakınlaşmasını sağlayamadık. Oyunu geriden kurarken zorlandık, sürekli yana ve geriye oynamak zorunda kaldık. Çok fazla pozisyona giremedik, hazır bir görüntü çizmedik.

Elbette yukarda sayılan olumsuz durumların mantıklı sebepleri vardır. Kamp dönemi boyunca idmanların ağır oluşu, sürekli değişen kadrolardan, pozisyonlardan ötürü yeni gelenlerin, yıldız oyuncuların maçlara konsantre olması zor tabi. Nihayetinde hazırlık maçları ama taraftarımızın korktuğu bir husus var onu belirtmeden geçemeyeceğim. Geçen sezon şampiyon olurken son haftalardaki olumsuz futbol devam eder mi? Ya devam ederse şüphesi herkesin aklında ama sabır ve sonuç oyunu oynatan Avcı'ya büyük bir kesimin güveni tam. Diğer kesim için zevkli futbol bu sene için istenilenlerin başında.

Trabzonspor'un önünde sezonu kurtaracak iki bölüm var. Birincisi hazırlık maçlarında hiç yenilmeyen Sivasspor takımı ile Süper Kupa için karşılaşıp sezona kupayla başlamak, ikincisi Şampiyonlar liginde en azından gruplara kalmak. Bu iki bölüm sezonu kurtaracak kadar önemli ve bir o kadar ekonomik boyutu hassas.

Takımımızın transfer ihtiyacı sadece sağ stoper mi diye de düşünelim. Bana göre hayır. Orta sahada ısıran ve top kazanmada usta oyuncuya ihtiyaç var. Hamsik'in alternatifi yok ve koca sezonu onunla tamamlamak zor. Djaniny ve Cornelius iki forvet oyuncumuz ama bence ikisi de tam olarak  forvet özelliği taşımamakta. Güzel çalım yapabilen, teknik seviyesi iyi, vuruş kalitesi net olan bir forvet gerekli. Uğurcan'ın her transfer dönemi gibi bu yıl da aklı orda. Transfer dönemi bitene kadar performansı düşüş yaşayabilir, eğer gidecekse yerine elbet alternatif gerek. Muhammet Taha Tepe her ihtimalde sağlam yedek diye düşünenlerdenim.

Onu izlemek hoşumuza da gidiyor.

Gönderilecek oyunculardan minimum zararla ayrılırsak oradan da bir artı hanemize yazılır.

Önümüzdeki günler bizler için çok hareketli geçecek. Umarım neşeli olan taraf biz oluruz, şimdiden mutlu gelecekler...