Geçen hafta Roma'yı elinden kaçıran Trabzonspor'umuz kendi sahasında Sivasspor'u konuk etti. Maç Uğurcan'ın güzel kurtarışıyla başladı. 10.dakikada Gervinho net kaçırdı. Nwakeame'nin kanattan yüklenirken, İsmail'in bindirmesi akabinde güzel şut ve tartışmasız penaltı. Maça çok iyi başlayan Bakasetas güzel penaltıyla takımımızı öne geçirdi. Penaltı golünden sonra önde top tutamayıp, topa hakim olamayan, dağınık bir görüntü çizen takımımız önceki maçları arattı.

Bana göre bunun sebeplerinin başında Roma maçının aksayan oyuncusu Gervinho geliyor. Ayağına gelen her topu ezdi. Tempomuzu düşürdü. 26.dakikada kontratağa yakalandığımız pozisyona dikkatinizi çekmek isterim, üç orta sahamız da rakip yer alanında kaldı. O bölgede rakibe şut vurdurmak bizim için önemli bir eksik. Artı rakibin orta sahayı çok çabuk geçmesi, bizim rakibe yakın oynamadığımız, alanı iyi daraltamayıp koşmadığımız anlamına gelir.

2.yarı aynı kadro sahadaydı. Roma maçında 2 net golü atamadığı için eleştirilen Nwakeame'nin süper golünden sonra taraftarımız ve oyuncular anlık rahatladı. Sivas penaltı kazandı, penaltıyı milli kalecimiz Uğurcan iki kez kurtardı. Becerip de topu uzaklaştıramamak tamamen konsantrasyon bozukluğu ve beceriksizlik denebilir. Daha niye çizgide beklenir ki. Futbolun her anı ders niteliğindedir. 82.dakikada rakibin şutuna engel olan, orta sahaya dinamizm katan Siopis'e, maça girdiği andan beri takımı organize eden Ömür'e, forvette daha iyi görüntü çizen Cornelius'a bir alkış da benden. 85.dakika Bruno Peres bize rakibini geçerken rüzgarın oğlu Orhan Çıkrıkçı abimizi hatırlattı. Yaşına rağmen maşallahı var. İnanın bana bu maçtan sonra 1 maç daha oynar diye geçti içimden. 2-1 ile Sivas karşısında önemli bir 3 puanı alan ekibimiz Roma maçı öncesi moral depoladı. Maç sonu ise ligin henüz 2.hafta olmasına rağmen taraftarın "Şampiyon Trabzon" tezahüratı takımına ne kadar güvendiğini gösterdi. Kolbastıyı de özlemişiz.