Kupa maçının favorisi başından beri Trabzonspor’du. Ama konu Başakşehir olunca yoğurdu üfleyerek yemek gerekirdi. Mücadelede bordo mavililer galip gelirdi de, taraftarın endişesi hakem ve var odasıydı. Ondan dolayı bir tedirginlik vardı.

Daha maç başlar başlamaz hakem Trabzonspor’un buz gibi penaltısını es geçti. İşte bu dakikadan sonra takım panik yaşadı. Onun için biraz tutuktu. Yalnız mücadeleyi üstüne koya koya sürdürdü. Aslında Trabzonspor düşündüğümüz gibi oynuyordu, kupaya yakın taraftı.

Tam bu sırada bordo mavililer golü bulan taraf oldu. Golden sonra da etkili olan bordo mavililerde ki ahenk ve hız rakibin başını döndürdü. 2. gol içten bile değilken Trabzonspor’a verilmeyen penaltının ikizi rakibe verildi. Penaltıyı gole çeviren Başakşehir durumu beraberliğe getirdi.

Trabzonspor’un tüm üstün gayretine rağmen skorun beraberliğe gelmesi sinirleri iyice gerdi. Normalde bu atmosferden en çok negatif etkilenen Trabzonspor ilk defa bunu pozitife çevirerek maçın 85. dakikasında 2. golü atarak ipi göğüsledi.

Golden sonra rakibin ortaya koyduğu çirkin davranışlar kupa sevincine ve kutlamaya gölge düşüremedi. Trabzonspor’un almaya alışık olduğu kupayı havaya kaldırmayı başarması takım için büyük moral aşılayacağı kanısındayım. Bu heyecan ve sevinç ileri ki günlerde takıma olumlu yansıyacaktır. Kalın sağlıcakla...