BU ZULÜM DAHA NE KADAR SÜRECEK?

Nokta Atış - 02.07.2024 Nokta Atış - 02.07.2024

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları, Meydan Parkında “Anneler Günü” nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi. AK Parti Kadın Kolları tarafından, Gazze’de yaşanan trajedide Anneler Gününü kutlayamayan, yaşam hakları ellerinden alınan tüm anneler adına 81 ilde eş zamanlı açıklamada bulunuldu. Trabzon’da açıklamayı yapan AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, şu ifadeleri kullandı: “Günlerdir her yerde tatlı bir telaş yaşanıyor. Anneler günü öksüzlerin ve evladını kaybeden annelerin de ağır imtihanı… Fakat bir yandan da dünyanın orta yerinde, yanı başımızda Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı… Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor. Filistin Sağlık Bakanlığının 5 Mayıs’ta yaptığı açıklamaya göre; İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişi öldü, 78 bin 18 kişi yaralandı. Birleşmiş milletler kadın biriminin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadın öldü. Biz anneler olarak İsrail’e bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; ateşkes için bir adım bekliyoruz. İsrailli yetkililere soruyorum: Vaat edilmiş topraklar hedefinizi, hayattan kopardığınız annelerin ve çocukların bedenleri üzerine mi inşa edeceksiniz?  Yaşamayacağını bile bile çocuk doğuran Gazzeli anneler için susmuyoruz! Yaşanan tüm zulme, acıya rağmen eşini, evladını, ailesini kaybetmesine rağmen çocukları için, ülkesi için dimdik ayakta duran Filistinli anneler, er ya da geç kazanacak. Anneler bitmeden bu direniş bitmez.

Ve kalbi Gazzeli anneler için çarpan kadınlar olarak haykırıyoruz: Bu zulüm daha ne kadar sürecek? Yeter artık israil, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek!

CİNAYETİN SORUMLUSU SİYASETTİR

İstanbul Eyüpsultan'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesi sonrası Trabzon'un Ortahisar ilçesi Meydan Parkı'nda toplanan çok sayıda sendikaya bağlı öğretmenler iş bırakma eylemi yaptıklarını açıkladı. Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci tarafından Meydan Parkı Atatürk Alanı’nda yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İsyandayız. Bu ülkede 74 yaşında bir eğitim emekçisi silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bu ülkenin gençliğine ve çocuklarına eğitim hizmeti verdi. Düşünün bir insan 74 yaşında ne için çalışır? Ancak iki nedeni olabilir. Birincisi ülkesini, çocukları ve gençleri çok seviyordur ve Cumhuriyet’in ihtiyaç duyduğu nesilleri yetiştirme ideali ile doludur ya da geçinemediği için sefalete mahkum bırakıldığı ve açlıkta terbiye edilmeye bırakıldığı için çalışıyordu. Bu sistemi ve karanlık düzeni reddediyoruz. Bu cinayet bir anlık öfkeyle, bir öğrenci tarafından gerçekleştirilmiş bir vaka olarak asla değerlendirilemez. Bu cinayetin sorumlularını kınıyoruz. Bu cinayetin sorumlusu şiddeti olağanlaştıran siyasettir. Çarşıda, pazarda ve iş yerinde şiddet kültürü ile iç içeyiz. Bu şiddet kültürü bilerek ve isteyerek sistematik bir şekilde üretiliyor. Cinayetin arkasındaki zihniyet, bizleri ötekileştiren, her fırsatta tehdit ederek hedef haline getiren, mesleğimizin itibarını ayaklar altına alanlardır. 'Bir toplumun uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür. Öğretmene yapılan her saldırı, tüm topluma ve ülkenin geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Okullardaki şiddetin arkasındaki nedenler ortaya çıkarılmalı, eğitim emekçilerinin can güvenliği sağlanmalıdır. Okulda şiddetin son bulması için MEB'i acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz."