ICC TÜRKİYE MİLLİ KOMİTESİ TOPLANDI

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, yönetim kurulu üyeliğini yaptığı Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi toplantısına katıldı. Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi (ICC Türkiye) Yönetim Kurulu Toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında, Ankara’da TOBB İkiz Kuleler Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu toplantısında gündemdeki maddeler görüşüldü.

YANINDA OLMADIĞIMIZ KADIN KALMAYACAK

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, Kadın Girişimcilerin her zaman yanında olduğunu söyledi. İl Kadın Kolları Başkanlık görevini devraldıktan sonra sıkı bir çalışma programı içerisine giren Cihan’ın önceliği kadınlar oldu. Yönetim Kurulu ile Kadın Girişimcileri ziyaret etmeye başlayan Cihan’ın ilk durağı Kadın Girişimci; Buket Birincioğlu Can, Gülşah Kurtoğlu Turan, Gülçin Kurtoğlu ve Dilek Kalkan oldu. Kadının topluma her zaman kazandırılması gerektiğini söyleyen Cihan, “Kadın eli değen her şey kıymetlenir, estetik hale gelir. Trabzon’da yanında olmadığımız kadın kalmayacak. Biz bu görevi önce davamız sonra da kadınlarımız için devraldık.” dedi. Kunduracılar Caddesi’nde ise esnaf ziyareti gerçekleştiren ve siyasi nabzın tutulduğu asıl yerin sokaklar olduğunu savunan Cihan, “Öncelik halkındır. Önce onların istemi, söylemi ve eleştirilerini dinlemek gerek, böyle olursa doğru işler yapmış oluruz.” dedi. Başkan Cihan ve yönetiminin bundan sonra yapacağı hamleler merak konusu oldu.

SARAL ADAY OLDU

Saadet Partisi, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Yerel Seçimler öncesinde Trabzon’daki ilk adayını Of’ta açıkladı. Mustafa Saral, Saadet Partisinin Of Belediye Başkan adayı oldu. Saadet Partisi (SP) Of İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Of Adayını Açıklıyor’ isimli aday açıklama programı, SP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, GİK Üyesi Cevat Kurt, İl Başkanı Şakir Şahintaş, ilçe başkanları, STK temsilcileri, mahalle muhtarları, partililer ve coşkulu bir kalabalığın katılımıyla gerçekleştirildi. Saral, kendisine destek veren herkese teşekkür ederek şöyle konuştu: “Halkımız, bu seçim döneminde, yapacağımız ziyaret ve çalışmalarda, ortaya koyacağımız plan ve projelerde aslında Of için neler yapılabileceğini, Of’un içinden çıkan insanların neleri yapabileceğini görecek ve yaşayacaktır! Ve bugünden sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır!” 

TEK ÇIKAR YOL

Nokta Atış - 26.05.2024 Nokta Atış - 26.05.2024

Eğitim-Sen Trabzon Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu’nu tamamladı.  Muhammet İkinci başkanlığında tek listeyle girilen seçimde yeni yürütme kurulu, Nuri Usta, Cemil Kara, Cemaleddin Cem Uzun, Neşe Arslan, Fatma Feyza Arslan ve Ersin Aydın’dan oluştu.  Kongrede konuşan Muhammet İkinci, “Ülke ekonomik, sosyal, siyasal olarak çoklu bir kriz sürecinden geçiyor. Topluma yoksulluk, yoksunluk ve sömürüden başka bir şey reva görmeyen keyfiyetin ve hukuk tanımazlığın cisimleştiği bu anlayış karşısında tek çıkar yol halkın öz gücüne dayanarak örgütlü birleşik bir mücadeleyi büyütmekten geçiyor.” dedi. İkinci, Encümeni Muallimden TÖS’e, TÖS’den TÖBDER’e ve Eğitim Sen’e uzanan eğitim emekçileri hareketinin hiçbir zaman kendi sorunlarını toplumun sorunlarından bağımsız görmediğini belirterek, “Bugün de başta öğrenci ve veliler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin yaşadığı sorunlara eşit, özgür, demokratik, laik, tam bağımsız bir memleket şiarıyla sahip çıkmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.