KKTC DIŞİŞLERİ BAKANI TRABZON’DA

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, dün Trabzon’a geldi. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ile akşam yemeğine katılan Bakan Tahsin Ertuğruloğlu, bugün saat 10.00’da Trabzon Valiliği’ni, 11.00’da Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret edecek. Tahsin Ertuğruloğlu’nun bugünkü programı şu şekilde: 10.00 – Trabzon Valiliği’ni ziyaret, 11.00 – Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret, 12.00 – KKTC Trabzon Başkonsolosluğu’nu ziyaret, 15.00 – KTÜ Konferans Salonu’nda “20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nın 50. Yılında Uluslararası Hukuk Bağlamında Kıbrıs” konulu konferans, 17.10 – KTÜ Rektörlüğü’nü ziyaret.

ÜRETİCİ MAĞDUR EDİLDİ

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, açıklanan yaş çay alım fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Turhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yaş çay alım fiyatları hiç bir üreticiyi memnun etmemiştir. Çünkü geçen sene 800 TL yevmiye ile çay toplanırken bugün 1.500 TL isteniyor. Bunun gübresi var, çapalaması var, ot temizliği var, bakımı var. Yani bunları üste koyduğunuzda çayın değerini bugün 19 TL olarak açıklayarak üreticiyi mağdur etmiş oluyorsunuz. Yaş çay kilosu 25 TL olmalıdır. Bu milletin de hakkıdır. Çay üreticisinin mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz.”

MİLLET OLARAK EN BÜYÜK DEĞERLERİMİZ

Türk Diyanet Vakıf-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Odabaşı, Anneler Günü dolayısıyla sendikaya üye annelerle kahvaltıda bir araya geldi. Odabaşı yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Çocuklarını aylarca bedenlerinde taşıyan, karşılıksız sevgileriyle büyüten, hayatın her aşamasında dua ve desteklerini esirgemeyen annelerimizin haklarını ödeyebilmemiz mümkün değildir. Çocuklarını yetiştirirken her türlü zorluğa göğüs geren, her çilenin üstesinden gelen, her güçlüğü yenen, sabır ve metanetle yıllara meydan okuyan annelerimiz, millet olarak en büyük değerlerimizdir. Bu itibarla, annelerimiz geleceğin hazırlayıcısı ve güzide mimarlarıdır. Akılla duygunun, heyecanla sağduyunun, yılgınlıkla azmin arasında yaşanacak çatışma ve ikilemler; öncelikle annelerimizin yol gösterici ve hikmet yüklü nasihatleriyle aşılacaktır. Bunun yanı sıra hem maddi, hem de manevi hayatımızda annelerimizin yeri doldurulamaz önem ve kıymeti bulunmaktadır. Nitekim ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ kutlu seslenişi bunun en bariz kanıtıdır. Elbette, elleri öpülesi annelerimizi yılın bir gününde hatırlamamız ve anmamız asla doğru değildir. Onlara, yaşadığımız müddetçe en değerli hazinemiz olarak saygıyla ve büyük bir hürmetle yaklaşmamız en öncelikli manevi sorumluluklarımız arasında yer almalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, yemeyen yediren, giymeyen giydiren, göz nuruyla, binbir emekle bizleri büyüten annelerimizin Anneler Günü’nü canı gönülden kutluyorum.” dedi. Daha sonra kahvaltıya katılan annelere gül hediye edildi.

ÖĞRETMEN ADAYLARI İÇİN YENİ DÜZENLEME

Nokta Atış - 03.07.2024 Nokta Atış - 03.07.2024

Sözleşmeli öğretmen istihdamında sözlü sınav başarı puanının, “KPSS puanının yüzde 50'si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50'si” alınarak belirlenmesine ilişkin yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile 3 Ağustos 2016 tarihli ve 29790 sayılı yönetmeliğe yeni hüküm eklendi. Buna göre, sözleşmeli öğretmen istihdamında sözlü sınav başarı puanı, “KPSS puanının yüzde 50'si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50'si” alınarak belirlenecek.