GENÇLERE ÖZEL MESAİ

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'in eşi Arzu Genç ile ortak düzenleme yaparak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında gençlerle felekten bir gün geçirdi. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'ın eşi Güllühan Yıldırım, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu'nun eşi Gülderen Mumcu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'in eşi Arzu Genç, il ve Ortahisar İlçe yönetiminin katılımı ile genç kızlarla önce kuaföre, sonra da yemeğe gittiler. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, “Bir kadın ve kadın kolları olarak omuzlarımızdaki sorumluluğun bilincindeyiz. Gençler bizlerin geleceği. Onların hayatında güzel alanlar oluşturmak hem partimiz adına, hem de bir anne vicdanı adına boynumuzun borcu. Hepsi pırıl pırıl ve neşe dolu. Gençlik hayatın en güzel ve geri gelmeyecek yıllarıdır. İstedik ki gençler gençliğini doya doya yaşasın. Bizler onların her zaman ablası ve annesiyiz. Bu samimiyeti onlara hissettirmekten başka bir gayemiz yok.” dedi. Daha sonra AK Partili kadınlar gençlerle beraber Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Ganita'daki Gençlik şölenine katıldı.

Gençlere Özel Mesai̇

YENİ BİR MÜZE DAHA KAZANDIRILACAK

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon Valiliği ve Akçaabat Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü kutlama etkinlikleri, Akçaabat’ın tarih ve kültür mirasıyla dolu Ortamahalle Müzesi bahçesinde gerçekleştirildi. Program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim şunları kaydetti: “Restorasyonu ile hizmete açtığımız Ortamahalle Müzemizin haricinde ilçemize bu dönem yeni bir müze daha kazandıracağız. Şehir merkezinde bulunan tarihi Merkez İlkokulu binasını Kent Müzesi olarak Akçaabat’ımıza kazandırmak için proje çalışmalarımız tamamladık. Kurul onayları alındıktan sonra da inşaat süreçleri tamamlanacak. İlçemiz doğal güzellikleri, tarihi yapısı ve önemli turizm alanları ile yerli ve yabancı turistleri misafir etmek için hazır durumdadır.” Müzeler Günü kutlama programı, Akçaabat Belediyesi Kız ve Erkek Halk Oyunları ekiplerinin gösterileriyle renklendi.

GELECEK ONLARLA GARANTİ ALTINDA

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Nevzat Özer 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Özer mesajında, tarih sahnesinden çıkarılmak istenen bir milletin, yeni bir devletin yeniden ayağa kalkıp şahlanış için Mustafa Kemal’in Samsun’dan Anadolu’ya çıkışının tarih kitaplarındaki kaydı olan 19 Mayıs 1919’un Türkiye Cumhuriyeti için çok ama çok önemli olduğunu belirterek, “19 Mayıs’ta yakılan meşale 105 yıldır hiç ama hiç sönmedi, sönmeyecek.” dedi. Özer mesajında şu görüşlere yer verdi: “Türk Milleti için değil, özgürlük ateşine muhtaç dünya halkları için de 19 Mayıs 1919 tarihi asla unutulmayacak gündür. Mustafa Kemal ve milli mücadele kahramanlarının başlattığı hareket herkes, her ülke tarafından örnek alınmaktadır. Atatürk, bu tarihi gündeki anlayışı gençlere emanet ederek Türkiye’nin geleceğini garanti altına almıştır. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk başta olmak üzere bütün kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

ALKIŞLIK HAREKET

Nokta Atış - 03.07.2024 Nokta Atış - 03.07.2024

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin sponsorların katkısıyla sıfır maliyetle gerçekleştirdiği Gençlik Şöleni esnasında engelli bir genç kız tekerlekli sandalyeyle geldiği konser alanında arkalarda kalınca yardımına Büyükşehir Belediyesinin güvenlik güçleri yetişti. Sahneyi görmekte zorlanan genç kız seyircilerin en arka kısmından ön sıraya alınarak Gençlik Şöleni’ni en iyi yerden takip etmesi sağlandı. Bu hareket görenler tarafından beğeniyle takip edildi.

17A803F5 3A71 42F9 B233 9535665557Ee