HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Nevzat Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ve Meclis üyelerinden oluşan heyet, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem’i ziyaret etti. TTB heyeti İl Jandarma Komutanı Erdem’e yeni atandığı görevi nedeniyle hayırlı olsun dileklerini ileterek borsanın işlevi, fındıkta verim ve kaliteyi artırma çalışmaları ve yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili bilgiler verdi. İl Jandarma Komutanı Erdem de TTB heyetine ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti.

ÖRNEK İMAM

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Derecik Beldesi sınırları içinde yer alan Gomela mevkiinde Kuba Camisinin imamı, boş saatlerinde caminin inşaatında duvarlara sıva yaparak örnek bir durumu ortaya koyuyor. 17 yıldır imamlık yapan ve 7 yıldır Kuba Camiinde görevli olan 43 yaşındaki Metin Gedikli, Pazar günü dinlenme zamanı olmasına rağmen cami inşaatında harıl harıl çalışarak meslektaşlarına adeta örnek oluyor. Gedikli, “Cami hocaları sadece namaz kıldırma memuru değil ve olmamalıdır. Eğer ellerinden geliyorsa camiinin herhangi bir eksiğini gidermelidir. İmamlık mesleği günde beş defa namaz kıldırmaktan ibaret değil. İmam öncüdür, rehberdir. İmam, günde beş defa namaz kıldıran memur değildir. Cami de namaz vakitlerinde açılıp kapanan devlet dairesi değildir. Camilerimizi ibadet merkezi olmanın yanında birer ilim merkezi, birlik ve sevgi mekânları haline getireceksiniz.” dedi.

ÇOCUK YÜREKLERİYLE YETİŞKİNLERE HAYKIRDILAR

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Of Şubesi Kaşif Grubu Başkanı Ahmet Yaşar Ayazoğlu, Filistin konusunda basın açıklaması yaptı. Minik arkadaşları ile birlikte Anadolu Gençlik Derneği Of Temsilciliğinde basın açıklaması yapan Kaşif Grubu Başkanı Ahmet Yaşar Ayazoğlu, Filistin’in doğusu ile batısının tamamı Filistin’e ait olduğunu, İsrail’in ise başkenti Tel Aviv değil cehennemin dibi olduğunu söyledi. Yetkililere de seslenen minik Başkan Ayazoğlu, “Şimdi tekrar kendim olarak söylüyorum: Ben Türkiyeli çocuk! Bu topraklardan Gazze’ye selam olsun. Buradan Mescid-i Aksa’mıza selam olsun. Mücadelemiz İslam içindir, Allah içindir. Filistin toprakları Siyonizm mezar oluncaya kadar asla mücadeleyi bırakmayacağız. Bizim çocuklar olarak elimizden gelen sadece dua etmek ve bu zulmü duyurmaya çalışmak. Peki siz ey yetki sahipleri! Daha kaç çocuk öldükten sonra kınamalarınızı bırakıp icraata geçeceksiniz? Siz hiç, çocuklarınızın birkaç saat sonra şehit olacağını bilerek bileklerine bir mezar taşı gibi ismini yazdınız mı? Çocuk yüreklerimizle yetişkin yüreklere haykırıyoruz. Kudüs Filistin’in başkenti ve İsrail’in başkenti de Tel Aviv değil cehennemin dibi.” ifadelerini kullandı.

Nokta Atış - 04.07.2024 Nokta Atış - 04.07.2024

+++++

SICAKLIKLAR NORMALE DÖNECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, hafta sonu itibari ile ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü yağışların görülmesini beklediklerini aktardı. Hava Tahmin Uzmanı Acar, “Bugün, güneybatı kesimlerden başlayarak yeni bir yağış sisteminin geleceğini tahmin ediyoruz. Çarşamba, İzmir'in güneyi, Aydın, Muğla ve Trakya'nın batısında göreceğimiz bu yağışların kuvvetli olma ihtimali var. Daha sonra Cuma gününden itibaren ülkemizin tamamında yağışlar öngörüyoruz. Bu yağışlar mevsim itibariyle iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olabilir. Batı kesimlerde sağanak ve gök gürültülü şeklinde olacak bu yağışlar. Bugünden itibaren tüm yurtta sıcaklıkların artacağını ve mevsim normalleri civarında alt kesimlerde mevsim normallerinin üzerine çıkacağını öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.