PROTOKOL TOPLANTISINDA GÜLÜMSETEN ANLAR 

Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi için resmiyette son aşamaya gelindi. Hafif Raylı Sistem Projesinin protokolü imzalanarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devri sağlandı. Hafif Raylı Sistemin etüt çalışmasında belirlenen güzergahı üzerinde sondaj vb. çalışmalar yapılarak uygulama projesi hazırlanacak. 2024 yılında uygulama projesinin tamamlanıp 2025 yatırım programına alınması sağlanacak. 2023 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmi Gazete’de yer alan Trabzon Hafif Raylı Sistem projesinin protokolü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün tarafından imzalandı. Taraflar imzaları basın karşısında attı. Protokol 5 nüshadan oluşuyordu. Bunların içinde genel hükümler, ek protokol yapılması, işin kabul işlemleri, protokolün yürürlüğe girişi ve yürürlükten kalkışı, protokolün ekleri, anlaşmazlıkların çözümü ve protokol tarihi gibi bölümler yer aldı. Toplantı sonunda gülümseten anlar ortaya çıktı. Bu nüshalardan sadece birine kameralar karşısında imza atan Başkan Genç ve Genel Müdür Eyigün’e toplantı sonunda diğer nüshalar da hatırlatıldı. İmzalar ayaküstü atıldı. Bu gülümseten anlar da Karadeniz’de Sonnokta Gazetesi olarak objektifimize yansıdı. 

TRABİTAŞ’A ALİ ŞAHİN

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TRABİTAŞ yönetim kurulu başkanlığına Ali Şahin atandı. 22 yıl Zorlu Grand Otel’de genel müdürlük görevini başarıyla yürüten ve geçtiğimiz yıllarda emekliye ayrılan Ali Şahin’e TRABİTAŞ yönetim kurulu başkanlığı tebliğ edildi. TRABİTAŞ’ın başında Adnan Gül bulunuyordu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, beklenen değişimi TRABİTAŞ’ta yaptı. Genç, göreve geldikten sonra ilk değişimi şikayetlerin yoğun olduğu TİSKİ kurumunda yapmıştı. Önümüzdeki süreçte Başkan Genç’in daire başkanlıkları ve şirketlerde köklü değişiklikler yapması bekleniyor.

KADİM ŞEHİRLERE GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Nokta Atış - 28.04.2024 Nokta Atış - 28.04.2024

İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu döneminde başlayan ‘Kardeşlik Projeleri’ sayesinde Karadeniz ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nde kurulan gönül köprüleri meyvesini vermeye devam ediyor. Bu kez köprü, serhat şehir Artvin’den kadim şehirlere kuruldu. Bir zamanlar gezilerin ve turların düzenlemediği, terör algısı yüzünden ön yargıların oluştuğu bölgeye şimdi ülkenin her yerinden akın akın turist gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içinde Artvin’den 52 kadın bir araya gelerek yıllardır özlemini kurdukları Güneydoğu’ya çıkarma yaptılar. Artvin Halk Eğitim Merkezi Dikiş Kursu Öğreticisi ve kursiyerlerin katıldığı 4 günlük gezide Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa’yı gezen Artvinli kadınlar hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadılar. Kardeşlik Projeleri ve Gönül Köprülerinin bir dönem koordinatörlüğünü yapan gazeteci-yazar Ahmet Külekçi bu tür projelerin devam etmesi gerektiğine vurgu yaparak,  “Bu projeler hem bölgesel, hem kültürel hem de sosyal ve tarihi zenginlik açısından oldukça önem arz ediyor. Aynı zamanda iç turizme de büyük katkı sağlıyor ve kardeşliğimiz pekiştiriyor.” diye konuştu.

Editör: Sonnur Örnek