TERZİ ADAY OLDU

Bağımsız Türkiye Partisi Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı belli oldu. BTP’nin ilk Belediye Başkan Adayı, Sabri Terzi oldu. Sabri Terzi’nin Beşikdüzü İlçesi için çok özel ve sürpriz projelere sahip olduğu ve en kısa zamanda bu projeleri Beşikdüzü halkı ile paylaşacağı belirtiliyor. Sabri Terzi’ye, daha şimdiden ciddi destek mesajları iletiliyor.

FINDIK BAHÇESİ SATILACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Karadeniz Sosyal Güvenlik Merkezi, fındık bahçesi vasfındaki 1762 metre kare yüz ölçümlü taşınmazın hissesini yani 294,68 metre karesini ihaleyle satacak. Çilekli Mahallesi, Yalı Mahallesi mevkiinde yar alan taşınmazın Ortahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü arşivinde yapılan incelemelerde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı dışında kaldığı, tarımsal nitelikli alan içerisinde yer aldığı belirtildi. Fındık Bahçesi vasıflı taşınmazın, topografik olarak az eğimli bir arazi yapısına sahip olduğu, geometrik olarak amorf formda olduğu belirtildi. Muhammen Bedeli 130 bin TL olarak belirlenen taşınmazın, birinci satış ihalesinin 7 Aralık 2023 tarihinde saat 10.00-10.10 arasında Yenicuma Mahallesi Yenicuma caddesi adresinde bulunan Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Karadeniz Sosyal Güvenlik Merkezi’nde -1.kat (bodrum) Konferans Salonu’nda açık artırma suretiyle yapılacağı kaydedildi. Birinci ihalede istenilen tutar bulunmazsa ikinci ihalenin 14 Aralık 2023 tarihinde yapılacağı belirtildi. Satışın peşin para ile yapılacağı kaydedildi. İlgilisine duyurmuş olalım.

****

İTFAİYE ARACI

İHALEYE ÇIKTI

Nokta Atış - 05.07.2024 Nokta Atış - 05.07.2024

Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediyesi, itfaiye aracı satacak. Satışı yapılacak aracın muhammen bedeli 162 bin TL olarak ilan edildi. Trabzon Şalpazarı Belediyesi, belediyenin demirbaşına kayıtlı bulunan 61 KE 875 plakalı 1983 model, itfaiye aracı ihaleyle satma kararı aldı. İhalenin 28 Kasım 2023 tarihinde saat 10.00’da Belediye Başkanlık Makamında, Encümen huzurunda yapılacağı belirtildi. İhale kapsamında satışı yapılacak itfaiye aracının muhammen bedelinin 162 bin TL olarak ilan edildi. İhalede geçici teminat ise 4 bin 860 TL olarak ifade edildi.

AZAMİ ÜCRET UYGULAMASI KALDIRILDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankaların hafta içi saat 16.00 sonrası ve hafta sonu yapılan EFT/FAST işlemleri için yüzde 50 fazla azami ücret uygulamasını kaldırdı. TCMB'nin Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usûl ve Esaslar Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i ile Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlandı. Hafta içi saat 16.00'dan sonra ve hafta sonu gerçekleştirilen EFT/FAST işlemlerinde bankalar, azami EFT/FAST tarifelerinin yüzde 50 fazlası kadar ücret alabiliyordu. 1 Aralık 2023'te yürürlüğe girecek düzenlemeler ile saat veya gün farkı olmaksızın bütün EFT/FAST işlemlerinde azami ücret tarifesi aynı uygulanacak.