DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKACAĞIZ

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi'nin yıl dönümünde, tüm ülkede eş zamanlı basın toplantıları düzenledi. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığı tarafından organize edilen program kapsamında yaptığı açıklamada, 27 Mayıs Darbesi'nin milli iradeye, hukuka ve insanlığa silinmez bir leke bıraktığını vurguladı. 27 Mayıs Darbesi'nin Türk demokrasisine vurulmuş ilk darbe olduğunu belirten Mumcu, “Demokratik yönetime karşı çeşitli yalan ve iftiralarla yapılan 1960 darbesi, milletin iradesine büyük bir darbe vurdu.” dedi. Mumcu, 27 Mayıs'ın üzerinden yarım asırdan fazla zaman geçmesine rağmen benzer bir senaryonun 15 Temmuz'da sahnelenmeye çalışıldığını hatırlattı. Milletin vakur duruşuyla bu oyunun 15 Temmuz'da son kez bozulduğunu ifade eden Mumcu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde demokrasi düşmanlarına en büyük dersin verildiğini söyledi. Mumcu, Türkiye’de darbe dönemlerinin kapandığını ve darbelere karşı mücadelenin sürdürüleceğini belirtti. Mumcu, demokrasimize ve irademize düşman olan şer odaklarını hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ'NDE SON GÜN: 31 MAYIS

Ortahisar Belediyesi’nden yapılan açıklama; Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ve İlan Reklam Vergisinin 1. taksitlerinin son ödeme gününün 31 Mayıs Cuma olduğu hatırlatılarak mükelleflere çağrıda bulunuldu. Açıklamada; Belediyenin önemli gelir kaynaklarından olan, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ve İlan Reklam Vergisi 1. taksitlerinin ödeme süresinin 31 Mayıs Cuma günü sona ereceği hatırlatılarak mükelleflerin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri istendi. Belediye hizmetlerinin aksamadan yerine getirilmesinin, mükelleflerin yükümlülüklerini zamanında, tam ve eksiksiz yerine getirmeleriyle mümkün olacağı belirtilen açıklamada, vatandaşların gecikme faiziyle karşılaşmamaları için vergilerini belirtilen tarihi dikkate alarak ödemeleri konusunda uyarıda bulunuldu. Mükellefler ödemelerini; Mükelleflerin Türkiye’nin her yerindeki PTT şubelerinden online sistem üzerinden mükellef sicil numarası ve TC kimlik numarası eklenerek ödeme yapabileceği gibi, e-belediyecilik uygulaması kapsamında internet üzerinden www.trabzonortahisar.bel.tr web adresinden de kredi kartı veya banka kartı ile vergilerini ödeyebilecekleri hatırlatıldı.

Nokta Atış - 02.07.2024 Nokta Atış - 02.07.2024

İŞKUR'DAN HİBE BAŞVURULARI

İşsizlikle mücadele çalışmaları kapsamında işveren ile iş arayanı buluşturan İŞKUR, mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim ve hibe programlarıyla işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasına katkı sağlıyor. Engelli ve eski hükümlüler gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik 2014'ten beri hibe programları yürüten kurum, nisan ayında engelliler için hibe miktarını 150 bin liradan 400 bin liraya, eski hükümlüler için ise 110 bin liradan 300 bin liraya yükseltmişti. Kurum, yeni dönem hibe programları için başvuruları almaya başladı. Destekten yararlanmak isteyenler, projeleriyle 7 Haziran'a kadar e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilecek. İŞKUR tarafından, engellilerin kendiişlerini kurmalarını ve istihdam edilmelerini desteklemek amacıyla 2014 yılından bugüne kadar 3 bin 608 projeye toplam 183 milyon liranın üzerinde ödenek aktarıldı. Söz konusu dönemde, aynı kapsamda eski hükümlülere de 2 bin 746 proje için yaklaşık 110 milyon lira hibe desteği sağlandı.