EMEKLİLER DERNEĞİNDE AYDURMUŞ ADAY OLDU

Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanlığı 4 Haziran tarihinde yapılacak Genel Kurulda Kemal Aydurmuş adaylığını açıkladı. Aydurmuş, “Ülkemizin kalkınması noktasında mesai mefhumu gözetmeden yaşamının en güzel yıllarını çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarda, özel sektörde ayrıca esnaflık yaparak geçimini sağlayan, hizmet eden, emek harcayan, yaşamımızda bizlere yol gösterip ışık tutan emekli büyüklerimiz. Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanlığının çok değerli üyeleri, bugün Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanlığının bir üyesi olarak, 4 Haziran'da yapılacak Şube Genel Kurulunda Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi Başkan Adayı olarak huzurunuzdayım. Yapılacak genel kurulun tüm emeklilerimize ve üyelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Nokta Atış - 06.07.2024 Nokta Atış - 06.07.2024

DÜZKÖY E TWİNNİNG PROJESİ

Kuruculuğu Çamlıca İlkokulu müdür yardımcısı Nazan Balın yaptığı, okul öğretmenlerinden Gültekin Göçer'inde proje ortaklarından olduğu E Twinning projesi kapsamında yürütülen Nasrettin Hoca İle Dramalar projesi 9 Türk ve 1yabancı ortak ile Mart ayında başlanmış olup Mayıs ayı sonunda sona erecektir. Okul Müdürü Bekir Katırcı, Kültürümüzde önemli bir yere sahip, eğlendirirken düşünmeyi amaçlayan Nasrettin Hoca fıkralarının öğrenciler vasıtasıyla dramalar yoluyla canlandırılarak, öğrencilerin gelişimine ve kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmelerine fayda sağlayacağı düşünülerek aktif katılım sağlamaları amaçlandığını belirtti.

TRABZONLU ARICILAR SALDIRIYA UĞRADI

Trabzon ili Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yusuf Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri, son günlerde üyelerinin karşılaştığı olumsuz durumlarla ilgili açıklama yaptı. Başkan Aksoy,  Arı Yetiştiricileri Birliğinin yıllık 3 bin tona yakın bal ürettiğine vurgu yaparak şunları söyledi: “Tarım ve Orman Bakanlığımızın gerek 2011’de gerek 23 Mayıs 2024’de yayımladığı gezginci arıcılık yönetmeliğinin bazı maddelerinin arıcılığımızı olumsuz yönde etkilemesine rağmen yeni yürürlüğe giren yönetmeliğin sadece kâğıt üzerinde kaldığını, uygulanmadığını veya uygulanamadığını gördük. Yönetmelikte belirtilmesine rağmen köy muhtarlıklarını aşamadığımızı bazı Tarım ilçe müdürlüklerini aşamadığımızı gördük. Bu olumsuzluklar gezginci arıcılığı olumsuz yönde etkilemektedir. Bu olumsuzluklar yetmemiş gibi 50 yıldır gidilen devlet arazilerine köyde kendini bilmez muhtar ve köy imamlarının hakaret ve saldırılarına uğrayıp darp edilen arıcılarımız olmuştur. 24 Mayıs 2024 tarihinde Birliğimize kayıtlı ve yönetim kurulu üyemiz, Akçaabat ilçesinden sevkini alarak Bayburt güney dere köyüne arılarını nakletti. Arılarını Bayburt Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün uygun gördüğü hazine arazisine indirdi. Daha sonra otomobille köye dönerken yolu kesilerek bir grup tarafından darp edildi. Bu konuyu hassasiyetle takip edeceğimi gerekirse Cumhurbaşkanımıza kadar sesimi duyuracağımızı kamuoyuna arz ediyorum.”