SAHİPSİZ CANLAR UNUTULMADI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, etkisini gösteren kar yağışının ardından sahipsiz canları unutmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun ‘Biz onların da belediyesiyiz’ anlayışıyla hareket eden ekipler, şehir genelindeki tüm besleme noktalarına mama ikmali gerçekleştirdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak sahipsiz canlara her zaman özel önem verdiklerini belirterek, “Kar yağışının ardından ekiplerimiz hemen 18 ilçemizde bulunan sahipsiz canlarımızın yardımına koştu. Sahipsiz hayvan popülasyonunun yoğun olduğu noktalara ve mama istasyonlarına mama ikmali gerçekleştirildi. Sadece kar yağdığında değil, kış mevsimi boyunca sevimli dostlarımızın besinsiz kalmaması adına etkin çalışma yürütmekteyiz. Tek bir can dostumuzun besin sıkıntısı yaşamaması adına, kıymetli vatandaşlarımızın da bu zor günlerde kapılarının önüne bir kap su ve mama bırakmalarını istirham ediyorum.” ifadelerini kullandı. İçimizi ürperten şu soğuk kış günlerinde sığınacakları bir yere her zamankinden daha çok ihtiyaçları olan hayvanlara barınma konusunda da daha özverili davranılmalı. Belediyelerin yanı sıra vatandaşlar da bu konuda elini taşın altına koyup sahipsiz canlara beslenme ve barınma konusunda destek olmalı.

SUÇLU PİTBULL'UN SAHİBİDİR

Gaziantep'te pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş ağır yaralandı. Yaşanan olayda köpeğin sahibini suçlayan MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “30 senedir uğraşıyorum bir arpa boyu yol alamadım. Pitbull denen köpeğin hiç bir suçu yoktur. Onun genleriyle oynayarak öldürme içgüdüsünü yükselten ve vahşi bir hayvan olmasıyla büyük bir keşif yaptığını zanneden, kendisini insan zanneden köpeklerin günahı vardır. 4 yaşında bir yavrumuz yaşam mücadelesi vermektedir. Çocukları ölümün ulaşamadığı yere koyamadıkça insanlık suçludur. Sormak lazımdır; Pitbull yaşatma ve koruma dernekleri şu anda neyle meşguldür. Ben bu dünyaya yetemediğimin farkındayım. Havaya silah atıp insanlarımızın ölümüne sebep olana da, çocuklarımızın pitbull tarafından parçalanmasına da engel olamadım. Ben çok iyi bir hayvan severim. Benzeri bir durumla karşılaşsam karşımdaki düşman pitbullun kendi değildir, pitbullun sahibi olandır.” Bu hayvanların sahipleri çok daha fazla dikkatli olmalı. Bu hususta biz de Başkan Tarım’ın düşüncelerini destekliyoruz.

DOLMUŞ ZAMMI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, dolmuş fiyatlarına gelen zamlar ve dönüşüm süreci ile alakalı açıklamalarda bulundu. Yılbaşından itibaren yürürlüğe girmesi beklenen dolmuş zamları dün itibariyle resmen başladı. Zam konusunda açıklama yapan Usta, “Türkiye’de dolmuş babında ilk dönüşüm yapan il biziz. Bu konuda bazı zorluklar yaşamamız normal. Araçlar ortalama 650-700 olan günlük yevmiyesinin 3’te 2’sini akaryakıta ödüyor. Vatandaşlarımızın bu konudaki mağduriyetlerini anlıyoruz. Amortisman ve teknik masraflarıyla beraber zam zorunlu hale gelmiştir.” ifadelerine yer verdi. Usta dönüşümdeki son durum ile ilgili ise, “689 dolmuşun 470 tanesi değişmiş durumda. Yaklaşık 47 esnafımız da aracını almış durumda. Fabrikaya verilen 100’e yakın da sipariş var. Onlar da geldiğinde yavaş yavaş trafiğe sokulacak. Geri kalan arkadaşlarımız ise piyasada araç bulmakta zorlanıyor. Dönüşüm sürecini 31 Mart 2022’ye kadar uzattık. Zaten dönüşüm yüzde 90 tamamlandı.” ifadelerini kullandı. Dolmuş esnafını zora sokan nedenlerden dolayı gelen erken zamlar, henüz asgari ücretteki artış maaşlarına yansımayan vatandaşları da zora sokacak gibi görünüyor.

AÇIĞA ALINARAK SORUŞTURULMALI

Aksaray'da, bir ortaokulda matematik öğretmeni Ali Rıza Y., koridora çıkardığı öğrencisi T.K.'yı tekme tokat dövdü. O anlar kameraya yansıdı. Söz konusu şahsın öğretmen olmasının mümkün olmayacağını ifade eden Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru şu ifadeleri kaydetti: “Bildiğiniz gibi, Türk milletinin gelişmesinde eğitimin varlığı bulunmaktadır. Bu eğitimi veren de öğretmendir. TÜRKAV olarak öğretmenlerimizi korona nedeniyle, evde eğitimle de başarılarında dolayı tebrik ederek ne demiştik; öğretmen teknolojiyle de başarmıştır. Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde öğrencisini darp eden bu şahsın, öğretmen olamayacak karakteriyle, vicdanıyla ve uyguladığı eylemiyle ‘öğretmen’ olması mümkün değildir. Derhal görevli olduğu okul ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce sağlık kontrolünden geçirilmesi için sevk edilmesi gerekmektedir. Açığa alınarak, disiplin ve üst disiplin kurulunca soruşturulmalıdır. Ve geleceğimiz olan çocuklarımıza verebilecek bir kimliği olmadığı ortadadır. O halde, mesleki bilgisinin hiçbir önemi yoktur. Şahsiyet yoksunu olduğu görülen sözde öğretmenin davranışını öğretmenler kabul etmemektedir. Kamu hizmetlerinin ve çalışanlarının bütününün temsili ile TÜRKAV; sözde öğretmenin, öğrenciye uyguladığı alçakça davranışını, şiddetle ve nefretle kınamaktadır. TÜRKAV konunun takipçisi olacaktır.” Geleceğimiz olan çocukların bu şekilde muamele görmesi ne yazık ki geleceğimizi tehlikeye sokmaktadır. Onurlu bir meslek olan öğretmenliğin bu ve benzeri şahıslara emanet edilmemesi için gerekli kontrol mekanizmalarının daha fazla işlemesi gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi