TURİZM ZİRVESİNDE DAVET KRİZİ

MÜSIAD’ın düzenlemiş olduğu Trabzon’dan Dünyaya Turizm Zirvesi programında davetiye krizi olduğu iddia edildi. Programda ismi geçen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan zirveye katılım sağlamadı. Katılmama sebebinin ise davetten haberi olmadığı olarak iddia edildi. Bakan Yardımcısının neden katılmadığını sorduğumuz TUROYD Kurucu Başkanı Ali Can Aksu ise, “Bakanlığı temsilen biz varız.” dedi. Turizm zirvesine Ankara’da olan Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan da katılmadı. Kültür ve Turizm Müdürlüğünden temsilci yer aldı. MÜSİAD’ın büyük iddialarla ortaya koyduğu çalışma kadük mü kaldı bilinmiyor. Trabzon’da kayıt dışı tesislere sert tepki ortaya koyan Otelciler Birliği de programı protesto ederek katılmadı. Programa özel konuk olarak gelen Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin bu konuyu kürsüde vurguladı. Hatta bu konuda Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğine açık olduğunu da belirtti.

Nokta Atış - 14.05.2024 Nokta Atış - 14.05.2024

BASIN İÇİN VERİLEN PARA NEREYE GİTTİ?

Ankara’da düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri’ne ilişkin önemli iddialar ortaya atıldı. Bakanlığın basın için gönderdiği iddia edilen paraların nereye harcandığı merak konusu oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açılış saatini erkene çekmesi ve sadece milletvekilleri ve bazı bürokratların törene katılmasıyla başlayan etkinlikte, stantlardaki Trabzon ürünü diye tanıtılan köfte, ekmek, peynir ve tereyağı gibi birçok ürünün Trabzon ile ilgisinin olmadığı iddia edildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun bazı belediye başkanlarının stantlarına davetini programı gereği reddettiği öğrenildi. Bakan Uraloğlu ziyaretleri son güne bırakınca, başkanları stantlarda bulamadı. Belediyelerin paylaştığı fotoğraflarda sadece bakanın olması ve horon oynaması dikkat çekti. Ayrıca bakanlığın basın için sağladığı iddia edilen maddi desteğin nereye harcandığı ve kimlere verildiği merak konusu oldu.

SAKA SAHALARA MI DÖNÜYOR?

İYİ Parti Trabzon Kurucu İl Başkanıyken 2018 yılında görevinden istifa eden Hasan Saka geri dönüş sinyali verdi. İYİ Parti’nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile çekilen fotoğrafını paylaşan Saka şu ifadeleri kullandı: “İYİ Parti asla sahipsiz değildir. Trabzon’da bizler varız ve buradayız. Küçüğünden büyüğüne, kadınından erkeğine herkesi İYİ Parti’ye sahip çıkmaya davet ediyoruz. Yine ve yeniden kuruluş değerlerinde buluşmak adına bize düşen her ne varsa feda etmekten onur duyacağımızı da ifade etmek isteriz. Ve son olarak, hep birlikte haykırıyoruz… İYİ Parti asla yalnız yürümeyecek! Bu heyecan, bu umut hiç bitmeyecek.” Saka bu paylaşımıyla, “Göreve hazırım” mesajı verdi.

Saka Sahalara Mi Dönüyor

Editör: Sonnur Örnek