Evet, bahsettiğim kişi Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük. Genç jenerasyon gazetecilerden Ersen kardeşimiz bu mesleğe gönül vermiş isimlerden. Ersen başkan Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı seçiminde kendisine pek şans tanınmamasına karşın ipi göğüslemeyi başardı. Biz de karşısında olmamıza rağmen ilişkilerini hep sıcak tutmayı bildi. Aday olduğu dönemde o da herkes gibi yıllardır dillere pelesenk olan yapacağı işleri sıraladı. İşte Ersen Küçük’ün diğer başkanlardan ayıran en büyük özelliği verdiği sözleri yerine getirmesi. Göreve gelir gelmez ilk yaptığı meslektaşlarını ziyaret etmekti. Ardından her başkan gibi (!) Cemiyet binasını mesleğe yakışır bir hale getirmek için kolları sıvadı. Kısa bir zamanda tadilatı bitiren Ersen başkan bizlere binayı gezdirdi. Yenilenen binadan etkilenmemek mümkün değil. Hiç bir masraftan kaçınmadan inşa edilen Gazeteciler Cemiyeti meslektekilerin gururunu okşayacak kalite ve güzellikte. Meslek büyüklerimizin yapması gereken, fakat yapamadıkları bu işi Ersen Küçük’ün yapması gençlerin bu sektöre daha çok şeyler vereceğinin de bir göstergesi olsa gerek. Başkan ve yönetimin ikinci büyük icraatı meslekle ilişkisi olmayan isimleri üyelikten çıkarması şapka çıkartılacak hareket. Bundan böyle meslek adına her zaman başkanın yanındayız.

BÜYÜK İLGİ
Türksesi Matbaa-Reklam’ın çıkardığı Vizyon Trabzon Dergisi’nin 4. sayısı çıktı. Büyük ilgi gören Vizyon Trabzon özellikle medyaya yansımayan, bölgenin kültür ve sanatına katkı sağlamayı şiar edilen dergi firmaların tanıtımında da büyük rol oynuyor. Şimdi de 5. sayısı için hazırlığa başladı bile.

TURİZMCİLER ZOR DURUMDA
Evet, Büyükşehir Belediyesi turizme el atıyor. Trabzon’da uzun yıllardır Turizm Müdürlüğü koltuğu doldurulamadığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon turizmi için düğmeye bastı. Halen daha Trabzon Turizm Müdürlüğü boşta.

Halbuki kurumun içinde tecrübeye sahip, şehrin tanıtımında büyük emeği olan isimler pekala bu koltuğa oturtulabilir.

Zorluoğlu’da turizm konusunda büyük eksiliği görmüş olacak ki kapsamlı projelere start vermeyi planlıyor. Basın Müdürlüğü’nün verdiği bilgilere göre Trabzon turizmi hareketli günlere gebe.

Sayın Zorluoğlu’nun Trabzon’un lokomotifi turizme gösterdiği ilgi ve alaka gerçekten takdire şayan. Yalnız başkanın bilmesi gereken işletmecilerin çok ciddi sorunları var.

Bu sorunların aşılması hiç de kolay olmayacak gibi. İşte bu noktada işletmecilerin sıkıntılarını çözmek şart.

Öte yandan turizm çeşitlendirilmeli. Sadece Araplara yönelik turizm değil Avrupalıların da bölgemizin müdavimi olması için çaba sarf etmeliyiz.