SONNOKTA SENA YILMAZ - AK Partili Adem Keleş siyaset gündemi üzerine açıklamalarda bulundu. İşte Keleş’in açıklamaları: “Yeni açılan partilerihakkında geleceğe bakarsak bunlardan fayda gelmez, çünkü bunların yapacağı bir şey yok. Sadece Recep Tayyip Erdoğan’ı aşağıya indirmek için bir araya geliyorlar ama memlekete hiç hayırlı değil. Aksine zararlılar, çünkü bunların elinde bir şey yok. Yeni partiler Cumhurbaşkanı’nın yanında yetişseydi belki bir şeyler olurdu. Ülkede askeri uçaklar, gemiler, füzeler yapılıyor. Bu adamlar iktidara gelse bunların hangi birini yapacaklar. Gelecekte bunların hepsi kapanacak. Türkiye’nin şuan ki gidişatında biraz para sıkıntı var ama Avrupa’nın, Rusya’nın, Amerika’nın, Almanya’nın üzerine çıkarak meydan okuyabiliyor. Bu ülkelerin üzerine çıkarak ileri gidiyoruz, sanayide her şeyde ilerliyoruz. Daha da iyi işler yapmalıyız.”

ELİMİZDE BİR ŞEY YOKTU
“Araba sanayisi için ‘ne zaman kuruldu, nasıl çıktı’ diyorlar ama bu hemen yapılacak bir şey değil. Temelini atacaksın, tezgahını kuracaksın, sanayisini getireceksin derken 3-4 senede bu sanayide meydana çıkacak. Elimizde bir şey yokken bu hallere geldik. Rusya’ya, Almanya’ya, Amerika’ya cevap veremezdik şimdi hepsine cevap veriyoruz. Türkiye şuanda Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle üst seviyelere çıktı. Cumhurbaşkanımıza milletimiz tam destek verdiğinde güzel şeyler oluyor. Eğer biz içerimizde birlikte olsak Türkiye daha çok ayağa kalkacak. Buna benim hiç şüphem yok.”

YETERLİ DEĞİL
​“Trabzon siyaset anlamında geri kaldı. Hizmetler devam ediyor ama yeterli değil. Sadece karayolları üzerinde bir hizmet var gerisinde hiçbir şey yok. Vekillerimiz ile muhabbetimiz, samimiyetimiz yok onları sahada göremiyoruz, vatandaşın içerisinde hiç rast gelemedim. Vekillerimiz vatandaşın yanında olmalı değerlerine çare aramalı, çözüm üretmeli. Bizim vekillerimiz uçağa binip Ankara’ya gidiyor, uçağa binip Trabzon’da evlerine dönüyor. Bu böyle olmaz. Vekillerimizin biraz daha aktif olması ve hizmet yapılması lazım.”

HİZMET SEKTÖRÜ ÇOK DÜŞÜK
“Trabzon’da hizmet sektörü çok düşük, sanayi düşük. Sanayi alanında bir fabrika kapandığı zaman destek verip de açalım diye düşünen yok. Onun için işsizlik aldı başını gidiyor ama belediye başkanları, vekiller gelse Trabzon’u ayağa kaldırabiliriz. Hizmet çok önemli, ben bir fabrika kurayım desem bunun yolu var. Kurarsın hizmete verirsin ama şuanda Hizmet yok, işsizlik çok. Herkes kaçıyor, dışarıya gidiyor.” Herkes bir araya gelmeli “Trabzon’unun ekonomisini şahlandırmak, istihdam sağlamak için bir araya gelmemiz lazım. Milletvekilleri, belediye başkanları, sanayi odaları başkanları bir araya gelmeli. Toplanırsak Trabzon’u ayağa kaldırabiliriz, yoksa bir sıkıntı olmaz. Toplanamıyoruz, toplanabilsek çok şeyler başarabiliriz. Biri uzaktan başka bir şey söylüyor öteki başka bir şey söylenenlerde birbirine uyuşmuyor. Biz bir ekip kurup sanayi üzerinden ve hayvancılık yönünden bölgeyi ayağa kaldırabiliriz. Çok zor bir şey değil ki.”

KURALLARA UYUYORUZ
“Pandemi döneminde herkes kurallara uyuyor Trabzon’da sıkıntı yok. Trabzon halkı Cumhurbaşkanımızın dediklerine uyuyorlar. Biraz da alışkanlık oluyor zamanla insanlar alışacak. Trabzon şuanda sıkıntı yaşamıyor. Biraz da vatandaş elinden geleni yapsa, devlete hizmet etse bir sıkıntı olmayacak. Pandemi bizim fabrikamızda bir etki yapmadı, herkesi adım adım takip ediyorum sıkıntımız olmuyor.”

HERKES BİR ARAYA GELMELİ
“Trabzon’unun ekonomisini şahlandırmak, istihdam sağlamak için bir araya gelmemiz lazım. Milletvekilleri, belediye başkanları, sanayi odaları başkanları bir araya gelmeli. Toplanırsak Trabzon’u ayağa kaldırabiliriz, yoksa bir sıkıntı olmaz. Toplanamıyoruz, toplanabilsek çok şeyler başarabiliriz. Biri uzaktan başka bir şey söylüyor öteki başka bir şey söylenenlerde birbirine uyuşmuyor. Biz bir ekip kurup sanayi üzerinden ve hayvancılık yönünden bölgeyi ayağa kaldırabiliriz. Çok zor bir şey değil ki.”

YIKAN ÇOK YAPAN YOK
“Şuan da çalışmalarıma devam ediyorum ama biraz sıkıntılıyım. Bizim burada fabrikalar yıkılıyor, yıkan çok yapan yok. İnsanlarda da maddi sıkıntılar var kimse de yaklaşmıyor o yüzden. Çimento sektörü çöktüğünde her şey bitiyor. Demir pahalı, çimento pahalı olunca inşaat duruyor, hayat duruyor. Hayatta bir tane tutacak şey vardır o da çimento. Petrol ofisi olsan sıkıntı yok ama çimento çok önemli. Sektörün demiri var, çalışan insanı var, inşaatı var, yerler değerleniyor ama şuan çimentoda düşüş mevcut kimse alamıyor. Yurtdışına çalışıyoruz. Trabzon ticari anlamda, ihracatta yetersiz. Yeterli olmadığı için kimse gelmiyor, kimse almıyor.”

AVCI PARA YEMEYE GELiYOR
“Trabzonspor’u siyasete çektikten sonra onun da işi bitti. Trabzon’u siyasetten çıkarmak lazım ki kulüp tekrar kendine gelsin. Trabzonspor’un yabancıları olduğu için bir şey beklenemez. Kendi öz çocuğundan yapacaksın Trabzonspor’u. Trabzonspor’a siyaset katıldığı anda iş bitti. Abdullah Avcı bence Trabzonspor’un parasını yemeye geldi. Ben isterim ki Mustafa Akçay ya da Ünal olsun. Parayı yiyecek adam hiç gelmesin. İstanbul takımındaki teknik direktöre Trabzonspor güvenmesin, yarın öbür gün satar bunlar.”

DESTEK OLMAK İSTİYORUZ
“Cumhurbaşkanımıza destek olmak istiyoruz. Aşağıya düştüğümüz zaman bir daha kalkamayız. 2023’ü bekliyorsak, o zaman ayağa kalkalım. Ben Ankara’ya gittiğim zaman milletvekillerinden randevu almadan içeriye giriyorum ama Trabzon’da kapıyı açtığımız anda niye geldin, nerden geldin diye soruyorlar. Bana sanki ben yabancıymışım ve 20 günlük yoldan gelmişim gibi davranılıyor. Halbuki ben Ankara’ya gittiğim zaman kendi memleketim olarak görüyorum. Trabzon’da kendi memleketimde ise yabancı gibiyim, çekememezlik var. Bana ne derlerse yaparım. İş adamlarını milletvekili yapacaksın ki ülke ayakta dursun. Başka da çaremiz yok.”

Editör: Haber Merkezi