‘Ağasar Kadını’ Fotoğraf Yarışması’nda ödüller sahibini buldu. Şalpazarı Cinkaya Düğün Salonu’nda koronavirüs pandemisi nedeniyle önlemler altında ve kısa sürede gerçekleştirilen törene Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve ilçedeki STK temsilcileri katıldı.

KATILIM YOĞUNDU
Törende konuşan Şalpazarı Başkan Refik Kurukız yarışmanın geleneksel hale getirildiğini belirterek, “Düzenlemiş olduğumuz Ağasar Kadını temalı fotoğraf yarışmasına katılım çok yoğundu. Güzel bir organizasyon oldu. Başta jürimiz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Önümüzdeki yıl için de konuyu belirledik. ‘Dört Mevsim Şalpazarı’ temalı olarak düzenleyeceğimiz yarışmamızın ikincisine tüm sanatçılarımızı katılmaya davet ediyoruz.” dedi.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ CANBAZOĞLU’NA
Yarışmada jüri üyesi olan Dünya Türkleri Kadın Platformu Başkanı Oya Canbazoğlu, Yayla Göçü temalı fotoğrafa tüm Türk Kadınları adına jüri özel ödülünü verdi. Ayrıca Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve fotoğraf sanatçısı Varol Uzlu’ya da “Dünya Türkleri Kadın Platformu” adına plaket takdim etti.

Belediye Başkanı Refik Kurukız’a; Türk kadınına, sanata ve kültüre değer verip böyle anlamlı bir yarışma düzenlediği için teşekkür ettiğini söyleyen Oya Canbazoğlu, “Hiç kuşkusuz ki Ağasar da kadını anlatan bu yarışmanın baş mimarı Varol Uzlu’dur. Kendisine emekleri için müteşekkiriz. Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Türk kadını omuzlar üzerinde göklerde yükselmeye layıktır.’” İfadelerini kullandı.

ÖDÜLLER DAĞITILDI
Yarışmada birinci Nizami Çömez, ikinci Sabri Altın, üçüncü Yüksel Yavuz oldu. Yarışmada mansiyon ödülü alan Ali Mermertaş, Fatma Çınar, Hasan Zer, İbrahim Aysündü ve Meral Yeşilçiçek ile Jüri Özel Ödülü alan Esengül Yavuz’a da ödülleri teslim edildi.

Editör: Haber Merkezi