SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin Karadeniz Bölge İl Koordinatörü olarak görevlendirilmesinin ardından gözler İl Başkanlığı’na kimin geleceğine çevrildi. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’nda bugün Başkanlık için temayül yoklaması gerçekleştirilecek.

Temayül yoklamasında 286 partili Başkan olarak görmek istediği ismi yazmak kaydı ile oy kullanacak. İl Başkanlığı için aday enflasyonu yaşanırken birçok isim resmen adaylığını açıkladı.

ZATEN AÇIKLAMIŞTIM
Hakan Terzioğlu:
“İl Başkanımızın aday olmaması veya farklı bir yerde görevlendirilmesi halinde aday olacağım diyerek zaten görüşümü açıklamıştım. Şimdi o süreçteyiz. Adayım ve bu yöndeki çalışmalarımız sürüyor. Teşkilatlarımızın desteğini bekliyorum.”

Enes Aslan: “Allah hayırlısını versin. Uzun zamandır çalışıyorum, kuruluşundan beri partinin içerisindeyim. İnşallah güzel bir karar verilir ve teşkilatlarımız daha dinamik yapıya kavuşur.”

BÜTÜN HEYECANIMLA
Selahattin Çebi:
“Trabzon, ülkemiz, İslam coğrafyası ve mazlum milletler için her ne şartta olursa olsun hizmet borcumuzun olduğu bilinciyle, davamız için bütün enerjim ve bütün heyecanımla, var gücümle çalışmak arzusu içinde göreve adayım.”

Cevat Kara: “Milli Görüş çizgisinde başladığım siyaset yaşantımı, partimizin kurulduğu tarihten itibaren AK Parti’de sürdürmekteyim. Siyasi bilgi birikimim ve deneyimimle liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde olan davamıza hizmet için adayım. Hemşehrilerimden çıktığım bu yolda dua bekliyorum.”

HİZMETE TALİBİM
Hasan Dilekoğlu:
“İl Başkanlığı’na adayım. Teşkilatımızın teveccühü, Genel Merkezimizin ve Genel Başkanımızın uygun görmesi halinde hizmete talibim. Partimiz nerede ve ne zaman nasıl bir görev verirse buna da saygı duyarız. Genel Merkezimizin göstereceği aday kim olursa olsun sonuna kadar destekçisiyim.”

Murat Zeki Solak: “Partimiz, İl Başkanlığı gibi bir görev verirs e tabi ki yaparım. Böyle bir görevden kaçma lüksüm yok.”

Ömer Topaloğlu: “Böyle bir görev verilirse her zaman hazırım. En doğru isim seçilecektir. Allah hayırlı etsin.”

BÜYÜKŞEHİR'DE GÖREVDEYİM
Atilla Ataman:
“Büyükşehir Belediyesi’nde Başkanvekili olarak görevime devam etmekteyim.”

Mehmet Karaoğlu: “İl Başkanlığı onur ve gurur duyulacak bir görevdir. Evet benim ismim de gündemde, böyle bir göreve yok deme lüksüm olamaz. Büyükşehir Belediyesi’nde aktif bir görevdeyim bu yüzden resmi bir adaylık açıklamasına gerek yok. Potansiyel bir adayım.”

TEMSİL NOKTASINDA SİYASET İSTİYORUM
Vehbi Koç: “Sonuçta herkes dava adamıdır. Her görev layık kişilere verilir. 2023 hedefleri doğrultusunda önümüzdeki seçimleri de göz önünde bulundurarak Haydar Revi başkanımızın yeni görevi isabetli olmuştur. Çünkü kendisi bölgeyi çok iyi bilen bir isim. İl Başkanlığı için benim talebim yok. Temsil noktasında siyaset yapma isteğim var ve daha önce de bunun için aday oldum.”

İÇ BARIŞ SAĞLANMALI
Ayşe Sula Köseoğlu: “Trabzonumuz için hayırlısı olsun. İl Başkanlığı için sorumluluk Genel Merkezimizdedir. Benim İl Başkanlığı gibi bir beklentim de, talebim de yok. Varsayımlar üzerinden konuşmak doğru olmaz. İç barışı ve huzuru sağlayacak bir isim göreve gelecektir diye düşünüyorum.”

İl Başkanlığı için Yılmaz Büyükaydın, Uğur Aydın, Dündar Ayyıldız ve Temel Altunbaş isimleri de geçerken Metin Kaya da adaylığını açıkladı.

Editör: Haber Merkezi